Couscous cu legume şi seminţe de pin

Couscous cu legume şi seminţe de pin

Publicat: 19.12.2017

Vizualizări: 0

Seminţele de pin sunt bogate în vitamina A, luteină, grăsimi mononesaturate, vitamina D, C, fier şi magneziu.

Ingrediente:

-          750 ml apă

-          Ulei de măsline sau ulei de susan

-          2 căţei de usturoi pisaţi

-          1 ardei iute

-          1 linguriţă de chimen pisat

-          2 cepe

-          2 feluri de legume de sezon

-          Sare

-          500 g couscous

-          100 g seminţe de pin

Mod de preparare:

Punem apa la fiert şi pregătim legumele. Putem folosi praz, ceapă şi 2 morcovi, taiate toate în cubuleţe sau ardei gras roşu, ţelină şi broccoli.

Într-o cratiţă cu fund gros se călesc în ulei usturoiul, ardeiul iute şi chimenul. Se adaugă ceapa şi legumele, se sărează şi se călesc împreună până când legumele devin moi.

La sfârşit se adaugă couscous, se toarnă apa clocotită şi se amestecă.

Lăsăm să dea în clocot 1-2 minute, la foc mic şi apoi se stinge focul. Acoperim vasul cu un capac şi lăsăm 15 minute. Între timp se prăjesc seminţele de pin într-o tigaie uscată.

Mâncarea se poate stropi cu puţin ulei de măsline sau ulei de susan, se ornează cu frunze de mentă proaspătă. La final se presară deasupra parmezan ras şi seminţele de pin prăjite.

Poftă bună!!

Atenţie!! Această gustare este picantă.