Doradă cu ceapă

Doradă cu ceapă

Publicat: 19.12.2017

Vizualizări: 0

Dorada este un peşte care trăieşte în Marea Mediterană. Este un peşte cu puţine oase şi cu o carne albă şi gustoasă. Dorada este sursă de fosfor, potasiu, fier, vitamine B, tocoferol şi acizi graşi polinesaturaţi.

Ingrediente:

 

-          2 bucăţi doradă de aprox 600-700 g

-          500 g ceapă

-          1 căţel de usturoi

-          20 roşii cherry

-          1 lingură de pătrunjel

-          50 ml vin alb

-          Câteva crenguţe de cimbru

-          2 foi de dafin

-          Ulei de măsline

-          Sare, piper

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa în cubuleţe şi se căleşte 5 minute în ulei de măsline. Peştii bine curăţaţi şi spălaţi se ung în interior cu usturoiul pisat, se dă un praf de sare şi de piper, apoi se introduc crenguţele de cimbru şi câte o foaie de dafin. Se pune ceapa călită într-o tavă, se presară pătrunjelul tocat, sare şi piper. Pe acest pat se pun peştii, se adaugă roşiile de jur împrejur, restul de verdeaţă şi se stropesc cu vin. Se coc aproximativ 30 de minute la o temperatură de 170⁰ C. După 15 minute peştii se întorc.

 

Poftă bună!!