Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

Publicat: 19.12.2017

Vizualizări: 0

Lasagna delicioasa preparata cu legume proaspete!

Ingrediente:

-          16 foi de lasagna

-          40 g ciuperci proaspete

-          200 g zucchini

-          200 g ardei gras roşu

-          100 g ceapă

-          2 căţei de usturoi

-          50 ml ulei de măsline

-          10 g busuioc

-          100 g caşcaval afumat

-          125 g mozzarella

-          250 ml suc de roşii

-          200 ml smântână lichidă

-          30 g unt

-          Nucşoară

-          Sare, piper măcinat

Mod de preparare:

Foile de lasagna se fierb şi se lasă la răcit. Curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi mici zucchini, ardeiul gras, ceapa, usturoiul şi ciupercile.

Într-o tigaie mai mare, sotaţi legumele menţionate mai sus cu ulei de măsline. Condimentaţi cu busuioc, sare şi piper şi lăsaţi-le la răcit. Tăiaţi în cubuleţe caşcavalul şi mozzarella. Amestecaţi sosul de roşii cu sare, piper şi nucşoara. Foile de lasagna, legumele sotate, caşcavalul, mozzarella şi sosul de roşii se dispun în straturi într-un vas de pământ (ceramică).

Peste ultimul strat, turnaţi sos de roşii, mozzarella, caşcaval, smântână lichidă şi câteva bucăţele de unt. Introduceţi lasagna în cuptorul fierbinte şi lăsaţi-o la copt circa 30-40 de minute, până când se rumeneşte frumos.

Poftă bună!!