Transmaraton 2014

Transmaraton 2014

Publicat: 16.09.2014

Vizualizări: 5

Transmaratonul este un concurs care se adresează amatorilor, adică oricui dorește să alerge pe una dintre cele mai spectaculoase șosele din lume, cu condiția să aibă vârsta de peste optsprezece ani.

Ediția din 2014 a Transmaratonului se va desfășura in ziua de sambata, 20 septembrie 2014, pe drumul national Transfaragarasan intre Balea Cascada si Cabana Capra.

Transmaratonul este un concurs care se adresează amatorilor, adică oricui dorește să alerge pe una dintre cele mai spectaculoase șosele din lume, cu condiția să aibă vârsta de peste optsprezece ani.

Concurenții se pot înscrie la ultra maraton, marathon sau semimaraton. Concurentii au dreptul sa se inscrie si sa participe doar la o singura cursa din cele trei pe care le cuprinde competitia.

  • Semimaraton ora 10, cu 3h 30m ore limita de timp – Cabana Balea Cascada - Cabana Capra (aprox. 21 km - 1050m diferenta pozitiva de nivel)
  • Maraton ora 08:00, cu 7 ore limita de timp – Cabana Capra - Cabana Balea Cascada - Cabana Capra (aprox. 42 km - 2100m diferenta pozitiva de nivel)
  • Ultra maraton ora 4:30, cu 11 ore limita de timp – Cabana Balea Cascada - Cabana Capra - Cabana Balea Cascada - Cabana Capra (aprox. 64 km - 3140m diferenta pozitiva de nivel)

In timpul curselor, pe tronsonul Cabana Balea Cascada - Cabana Capra, vor fi amplasate puncte de revitalizare unde concurentii se vor putea alimenta cu ceai cald, apa plata, bautura izotonica, mere, banane, portocale, glucoza (localizarea exacta a punctelor de hidratare va fi anuntata pe site pana la data competitiei, urmand a fi marcate si pe harta).

Numerele si pachetul de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana concurentilor dupa confirmarea platii si depunerea declaratiei pe proprie raspundere, in ziua de vineri, 19 septembrie 2014, intre orele 18:00 si 22:30.

Numerele de concurs se vor atasa pe partea din fata, pe deasupra imbracamintii de alergare a fiecarui concurent, astfel incat sa fie vizibile.

Echipament obligatoriu:

- incaltaminte sport

- numar (dat de organizator)

- haina de ploaie/ vant

- sursa de lumina (se vor distribui lanterne Varta la intrarea in tunel, optional pot fi predate la iesirea din acesta pentru a inlesni deplasarea participantilor, urmand a fi restituite la punctul de sosire).

Echipament optional:

- bidon cu apa de 0,5 litri sau alta sursa de hidratare, de exemplu backpack

- batoane energizante sau geluri energizante

- telefon mobil (salvati numerele organizatorilor in telefon, dezactivati optiunea numar privat, verificati ca telefonul este incarcat);

- fluier

Organizatorul isi rezerva dreptul de a interzice participarea sportivilor care nu indeplinesc conditiile de echipare.

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie.

Premiile vor fi anuntate inainte de inceperea concursului in functie de sponsorii care se vor implica in acest proiect. Se vor acorda si premii surpriza oferite de catre organizatori. Pe langa premii, castigatorii vor primi diplome si medalii.

Toti participantii vor primi medalii de participare, buff-uri personalizate si diplome de participare. Diplomele de participare vor fi electronice si vor putea fi descarcate de pe site-ul results.42km.ro dupa afisarea rezultatelor.

La sosire toti participantii vor primi apa plata, bautura izotonica, glucoza si fructe.

Competitia ,,Transmaraton ’’ este organizata de Asociatia Club Sportiv RO CLUB MARATON si are drept scop promovarea alergarii in aer liber, in orice conditii meteorologice. Detalii pe http://transmaraton.org/.