Reușesc oriunde, aleg România

Reușesc oriunde, aleg România

Publicat: 01.01.2018

Vizualizări: 31

Noi credem în România şi credem că se poate şi la noi în ţară. De aceea, am căutat români de succes cu performanţe de necontestat şi cu oferte în străinătate, dar care preferă să rămână aici şi să schimbe nu lumea, ci ţara în care s-au născut.

Noi credem în România şi credem că se poate şi la noi în ţară. De aceea, am căutat români de succes cu performanţe de necontestat şi cu oferte în străinătate, dar care preferă să rămână aici şi să schimbe nu lumea, ci ţara în care s-au născut. Aşa s-a ivit idea pentru proiectul „Reuşesc oriunde, aleg România”, o serie de testimoniale video cu români frumoşi, deştepţi şi competenţi care iubesc România.

Proiect susţinut de MemoPlus®.

 

Adrian Pali, 34 de ani, Bucureşti

Maestru naţional de şah, director de marketing şi vânzări

 

Când ai plecat din ţară şi de ce?

Plecarea mea din ţară s-a produs la momentul oportun. M-am angajat în România în 2003 la o firmă de transporturi maritime considerată cea mai mare din lume, o firmă daneză, iar după trei ani de zile, prin intermediul acestei companii care are birouri în toată lumea, am reuşit să plec cu un contract de muncă pe o perioadă de doi ani în Cairo.

Ce fel de oameni ai întâlnit?

Am cunoscut nişte oameni extrem de bine pregătiţi. Acolo au o credinţă foarte dezvoltată, un simţ al prieteniei deosebit, fără nici un interes. Am rămas şocat. Cred că ţine de respect şi de iubirea faţă de cel de lângă tine în primul rând. Nu cred că sunt foarte mulţi oameni care conştientizează puterea acestui lucru. Totul vine de la respectul faţă de cel de lângă tine, de la iubire până la urmă. În Egipt lumea er a mult mai relaxată. Aveau acest inshallah, pe care îl spuneau foarte des – cu voia lui Dumnezeu va fi bine. Am mai avut oferte după aceşti doi ani în Egipt, să continui expatrierea în alte ţări. Cu toate acestea, am hotărât că e mai bine să mă întorc şi să rămân aici.

De ce te-ai intors în România?

Am considerat că oportunităţile sunt foarte mari în România. E o ţară în dezvoltare şi cred că sunt oportunităţi, dar nu le vedem noi întotdeauna.

Care e secretul succesului?

Am încercat să fiu tot timpul foarte pozitiv. Şi cred că mai bine de jumătate dintre situaţiile mai dificile nici nu le-am perceput ca fiind negative, pentru că am avut această energie de a vedea partea bună din lucruri.

Ce sfat ai da tinerilor de astăzi pentru a reuşi în viaţă?

Eu cred că secretul e să ai foarte mare încredere în tine. Să fii cinstit cu tine şi să fii mulţumit de cum eşti. Poţi să ai doar încredere şi să nu ai nimic altceva şi să reuşeşti. Cred că e bine să vezi un pic şi ce e în afară, pentru că asta poate să te inspire extraordinar de mult, dar consider că în ţară sunt incredibil de multe oportunităţi şi sunt multe lucruri care s-au schimbat în bine şi se vor mai schimba. Să fim cât mai mulţi cu această încredere, cu respect şi cu întrajutorare. Poţi să analizezi o situaţie corect şi să-ţi dai seama că poţi să schimbi lumea. Poţi să faci lucruri bune şi poţi să le faci la tine în ţară. Mă deranjează să văd în jurul meu oameni, chiar prieteni, care în fiecare zi spun „Ţara asta e de doi bani. Nimic nu merge... Oamenii sunt cum sunt...” Să te plângi nu rezolvă nimic. Până la urmă noi facem ţara asta. Nu o fac politicienii, nu o fac alţii. Noi o facem.

Cunoaște-i și pe ceilalți români care au reușit în România pe www.alegromania.ro.