Tot ce trebuie să știi despre dezvoltarea și nutriția copiilor - 6-12 luni: sugari

Tot ce trebuie să știi despre dezvoltarea și nutriția copiilor - 6-12 luni: sugari

Publicat: 01.01.2018

Vizualizări: 14

Principala caracteristică a acestei perioade este creșterea rapidă și dezvoltarea aptitudinilor motorii.

Caracteristica perioadei

Principala caracteristică a acestei perioade este creșterea rapidă și dezvoltarea aptitudinilor motorii. Niciodată nu cresc copiii la fel de rapid ca în această perioadă (25 cm pe an); greutatea de la naștere se triplează. Chiar și abilitățile motorii se dezvoltă rapid. Pe parcursul primului an nou-născutul devine dintr-o ființă vulnerabilă și total dependentă, un copil care merge, care este deja capabil de mișcări complexe din mâini, înțelege vorbirea și folosește primele cuvinte.

Sfaturi de nutriție

Condiția unui aport suficient de minerale și vitamine este ca, după șase, luni copilul să primească, pe lângă lapte, și alte produse alimentare (legume, fructe, carne, etc.). În cazul în care copilul este în continuare doar alăptat în aceasta perioadă, bebelușul este mai micuț și mai puțin dezvoltat, cu deficit de proteine, fier, minerale, și alte elemente nutritive. Dacă e hrănit cu biberonul, începe, de asemenea, mai devreme să fie hrănit cu alte alimente adăugate la dieta de lapte. Vitamina D se ia, de asemenea, într-o doză mai mică.

Fierul este necesar pentru formarea de sânge, metabolismul energetic, și dezvoltarea creierului copiilor. Între 7 - 12 luni există o nevoie mai mare de fier (aproximativ 6-9 mg pe zi). Este important ca alimentele oferite copilului în această perioadă să fie bogate în fier și într-o formă ușor-absorbabilă. Nevoia de fier crește odată cu vârsta.

Laptele matern asigură un nivel suficient de zinc (2 mg / zi) în primele 4-6 luni de viață, dar nu oferă cantitatea recomandată de zinc la copii de 7-12 luni care au nevoie de 3 mg / zi. În plus față de laptele matern, copii în vârstă de 7-12 luni ar trebui să primească alimentele corespunzătoare ce conțin zinc.

sursa : www.minimartieni.ro 
 

Tot ce trebuie să știi despre dezvoltarea și nutriția copiilor - 0-5 luni (nou-născut - sugar)
01.01.2018

Tot ce trebuie să știi despre dezvoltarea și nutriția copiilor - 0-5 luni (nou-născut - sugar)

În mod ideal, hrana ar trebui să provină din alăptare în toată această perioadă. Hrana naturală pentru sugari este laptele matern, care asigură creșterea și dezvoltarea copilului în primele șase luni fără a fi nevoie de un alt regim alimentar.

Citește mai mult
Vizualizări: 6
Aveți grijă de sănătatea copiilor!
19.12.2017

Aveți grijă de sănătatea copiilor!

Obezitatea este o problemă majoră și actuală de sănătate la nivel global, fiind în creștere în toate țările lumii, atât în rândul adulților cât și al copiilor. Conform unui studiu efectuat în 79 de țări, Organizația Mondială a Sănătății apreciază că există 22 de milioane de copii obezi cu vârsta mai mică de cinci ani, subliniindu-se ideea că 50% dintre copiii obezi vor deveni adulți obezi.

Citește mai mult
Vizualizări: 8
Nutriţie şi imunitate la copii
21.02.2020

Nutriţie şi imunitate la copii

Nou-născutul începe viaţa cu un sistem imunitar imatur şi de aceea în timpul primului an de viaţă copiii sunt cei mai predispuşi la infecţii. Dorinţa tuturor părinţilor este de a îi ajuta pe copiii lor la construirea unui sistem imunitar rezistent astfel încat aceştia să crească puternici şi sănătoşi.

Citește mai mult
Vizualizări: 3358