Tot ce trebuie să știi despre dezvoltarea și nutriția copiilor - 6-12 luni: sugari
Publicat: 01.01.2018
Vizualizări: 14
Principala caracteristică a acestei perioade este creșterea rapidă și dezvoltarea aptitudinilor motorii.
Caracteristica perioadei
Principala caracteristică a acestei perioade este creșterea rapidă și dezvoltarea aptitudinilor motorii. Niciodată nu cresc copiii la fel de rapid ca în această perioadă (25 cm pe an); greutatea de la naștere se triplează. Chiar și abilitățile motorii se dezvoltă rapid. Pe parcursul primului an nou-născutul devine dintr-o ființă vulnerabilă și total dependentă, un copil care merge, care este deja capabil de mișcări complexe din mâini, înțelege vorbirea și folosește primele cuvinte.
Sfaturi de nutriție
Condiția unui aport suficient de minerale și vitamine este ca, după șase, luni copilul să primească, pe lângă lapte, și alte produse alimentare (legume, fructe, carne, etc.). În cazul în care copilul este în continuare doar alăptat în aceasta perioadă, bebelușul este mai micuț și mai puțin dezvoltat, cu deficit de proteine, fier, minerale, și alte elemente nutritive. Dacă e hrănit cu biberonul, începe, de asemenea, mai devreme să fie hrănit cu alte alimente adăugate la dieta de lapte. Vitamina D se ia, de asemenea, într-o doză mai mică.
Fierul este necesar pentru formarea de sânge, metabolismul energetic, și dezvoltarea creierului copiilor. Între 7 - 12 luni există o nevoie mai mare de fier (aproximativ 6-9 mg pe zi). Este important ca alimentele oferite copilului în această perioadă să fie bogate în fier și într-o formă ușor-absorbabilă. Nevoia de fier crește odată cu vârsta.
Laptele matern asigură un nivel suficient de zinc (2 mg / zi) în primele 4-6 luni de viață, dar nu oferă cantitatea recomandată de zinc la copii de 7-12 luni care au nevoie de 3 mg / zi. În plus față de laptele matern, copii în vârstă de 7-12 luni ar trebui să primească alimentele corespunzătoare ce conțin zinc.
sursa : www.minimartieni.ro