Garanţia calităţii GMP pentru produsele Walmark

Garanţia calităţii GMP pentru produsele Walmark

Publicat: 11.12.2017

Vizualizări: 101

O adevărată piatră de hotar în istoria firmei Walmark a fost constituită de sfârşitul anului 2002, când a fost definitivată construcţia şi modernizarea fabricii din Republica Cehă. În acest proces au fost folosite cele mai moderne mijloace şi tehnologii, cu scopul final de a adapta liniile de fabricaţie la cerinţele internaţionale ale industriei farmaceutice.

O adevărată piatră de hotar în istoria firmei Walmark a fost constituită de sfârşitul anului 2002, când a fost definitivată construcţia şi modernizarea fabricii din Republica Cehă. În acest proces au fost folosite cele mai moderne mijloace şi tehnologii, cu scopul final de a adapta liniile de fabricaţie la cerinţele internaţionale ale industriei farmaceutice. Procesele tehnologice care stau la baza producţiei se desfăşoară cu ajutorul utilajelor automate de tabletare care, într-un singur schimb, produc circa 600.000 de tablete de forme şi dimensiuni diferite. În funcţie de mecanismul de absorbţie al fiecărui produs, multe tipuri de tablete sunt acoperite uniform cu un înveliş filmat, procedură asistată în întregime de computer. Partea principală a fabricii este reprezentată de hala de producţie, unde sunt amplasate 6 linii de condiţionare a produselor în blistere şi de umplere a ambalajelor de plastic. Pe durata unui schimb, fiecare linie are capacitatea de a umple 10.000 de flacoane, iar maşinile de blisterizare pot produce până la 20.000 de ambalaje blisterizate. Un accent important s-a pus şi pe procesul de climatizare a întregii fabrici, ajungându-se la un ritm de recirculare a aerului în încăperile sterile de minim 15 ori în 60 de minute.
Totodată, s-a reuşit redimensionarea şi retehnologizarea spaţiilor de producţie şi a activităţii de control al calităţii. În axest sens, noile mijloace de producţie sunt complet sterile, sub strictă monitorizare permanentă şi respectă cu rigurozitate cerinţele G.M.P. (Good Manufacturing Practice) – condiţie esenţială pentru fabricarea de produse medicamentoase. Procesul de reconstrucţie, retehnologizare şi modernizare a fabricii a fost definitivat în decembrie 2002 şi a fost urmat de inspecţia Direcţiei de Stat pentru Controlul Medicamentelor din Republica Cehă. În urma acestui control a fost eliberat certificatul G.M.P., care autorizează producerea de medicamente. Astfel, produsele Walmark au obţinut garanţia calităţii G.M.P., recunoscută la nivel internaţional.
În România, Walmark activează din anul 1997, reprezentând o prezenţă constantă în farmacii şi în magazinele cu produse naturiste. Cota de piaţă a produselor Walmark a crescut în acest an la 11,1% în categoria suplimenţilor nutriţionali (sursa – Cegedim, august 2003), Walmark clasându-se pe locul doi, după concernul Europharm – GlaxoSmithkline. Dintre produsele binecunoscute ale firmei le menţionăm pe cele cu o pondere semnificativă în cota de piaţă a suplimenţilor nutriţionali: în categoria „alte suplimente minerale” A12C2 (Crom picolinat, Crom Forte, Seleniu, Zinc) – 18% cota de piaţă; în categoria „alte tonice” A13A2 (MemoPlus, Lecitina, Energy Q10 Spectrum, Ginseng Spectrum, Guarana) – 13%; în categoria „alte preparate cardiace” C1X0 (Coenzima Q10) – 29% ; în categoria „alte preparate musculoscheletale” M5X0 (Cartilaj de rechin, Artrostop) – 26% (sursa – Cegedim, august 2003, referitor numai la produsele comercializate ca suplimenţi nutriţionali).
„Pentru consumatorul român, extrem de exigent în ceea ce priveşte calitatea, investiţiile companiei noastre în G.M.P. vin ca o răsplată a fidelităţii sale şi ca o garanţie a atenţiei pe care o acordăm tuturor clienţilor noştri” D-nul Dr. Horia Vilcu, Directorul General al firmei Walmark România.