Cum stimulezi circulaţia periferică deficitară?

Cum stimulezi circulaţia periferică deficitară?

Publicat: 24.04.2019

Vizualizări: 11260

Îmbatrânirea este un proces fiziologic normal, care afecteaza întreg corpul uman. Absorbţia substantelor nutritive, a vitaminelor şi a mineralelor este mai redusă la persoanele vârstnice. Ce putem face să atenuăm efectele înaintării în vârstă precum circulaţia periferică deficitară?

Organismul uman trece prin mai multe etape în cursul vietii, iar printre acestea, îmbatrânirea este un proces fiziologic normal, care afecteaza întreg corpul uman. Absorbţia substantelor nutritive, a vitaminelor şi a mineralelor este mai redusă la persoanele vârstnice. Ce putem face ca să atenuăm efectele înaintării în vârsta și să încetinim evoluția proceselor degenerative?

Pentru început, ar trebui sa evitam fumatul, alcoolul, obiceiurile alimentare daunatoare (alimentatie bogata în grasimi, zahar rafinat etc.), să facem miscare și să evităm sedentarismul.

Batrânetea aduce o serie de modificari anatomice, fiziologice, psihologice si sociale. Odata cu înaintarea în vârsta apar cresterea în greutate (creste grasimea corporala), scaderea masei si a fortei musculare, reducerea densitatii osoase, scaderea acuitatii vizuale și diminuarea auzului.

La nivelul creierului, odată cu înaintarea în vârstă se instalează diminuarea ireversibilă a volumului ţesutului cerebral, însoţită de reducerea capacităţii intelectuale. Este bine să prevenim apariţia acestor modificări de la nivel cerebral prin asigurarea unei circulaţii sangvine normale şi a suportului nutritive pentru celulele nervoase. Din gama Walmark sunt utile produsele GinkoPrim Max pentru a susţine circulaţia sangvină cerebrală, şi Lecitină  pentru susţinerea memoriei, atenţiei şi concentrării.

Absorbţia substanțelor nutritive, a vitaminelor şi a mineralelor este mai redusă la persoanele vârstnice. Din acest motiv trebuie suplimentat aportul lor zilnic prin administrarea de suplimente alimentare bogate în vitamine şi minerale. Din gama Walmark vă recomandăm Spektrum Energie Q10 și Spirulina deoarece conţine o cantitate însemnată de vitamine, minerale, proteine.

Urmând aceste recomandări, puteţi să vă bucuraţi de fiecare clipă a vieţii.