Primavara 2009

Primavara 2009

Publicat: 19.12.2015

Vizualizări: 0

Parcă mai ieri îmi spunea mama să nu dau la teatru. Şi nu pentru că avea o idee preconcepută, ba, din contră, aveam o mamă foarte modernă. Ea zicea însă că mai bine m-aş duce la silvicultură, că eu nu prea sunt de teatru. Avea chiar şi argumente. Ba că nu arătam ca actriţele americane pe care le mai vedea la cinema, ba că eram dezordonată, ba că prea mă comportam ca un băieţoi. Adevărul e că-mi şi plăcea să joc fotbal cu păpuşile. Stela Popescu

Ai incredere în tine şi norocul va fi  de partea ta

Parcă mai ieri îmi spunea mama să nu dau la teatru. Şi nu pentru că avea o idee preconcepută, ba, din contră, aveam o mamă foarte modernă. Ea zicea însă că mai bine m-aş duce la silvicultură, că eu nu prea sunt de teatru. Avea chiar şi argumente. Ba că nu arătam ca actriţele americane pe care le mai vedea la cinema, ba că eram dezordonată, ba că prea mă comportam ca un băieţoi. Adevărul e că-mi şi plăcea să joc fotbal cu păpuşile.

 Aşa se face că, atunci când am dat prima oară şi n-am intrat, nu a fost surprinsă. Partea bună a fost însă că aşa am ajuns la o facultate de limbă rusă, că pe vremea aia aşa era obiceiul. Dacă aveai note mari, erai repartizat la o altă facultate. Această întâmplare a fost şi cea care mi-a deschis pân’ la urmă drumul spre teatru. Într-o zi, prin primul an, cineva a venit şi ne-a spus că se dă examen la Grupul Artistic de la Ansamblul MAI, la echipa de teatru. Ne-am dus, am făcut o scenă din Chiriţa şi am intrat. După un an de urcat pe scena de acolo, am dat din nou la teatru şi am intrat. Aşa a început totul.

Mai târziu, într-o seară în care mă plimbam cu mama la braţ, i-am spus că, uite, am intrat totuşi unde am vrut! Atunci, ea mi-a spus un adevar genial: „Ai avut noroc că ţi-o ieşit!”. Şi atunci am descoperit că până la urmă poţi să fii frumos, să fii deştept, poţi să ai talent şi să nu-ţi iasă. E important să ai noroc, iar în viaţă poţi să te întâlneşti cu multe noroace. Tot ce trebuie să faci e să crezi în ele şi, mai presus de asta, să crezi în tine!

Stela Popescu

Descarcă fișierul:
mag_2009-3 pdf | 3,9 MB