Cum să te bucuri la maximum de copiii copiilor tăi

Cum să te bucuri la maximum de copiii copiilor tăi

Publicat: 02.03.2011

Vizualizări: 19

Viața noastră a devenit mai frumoasă de când au apărut cei doi nepoței, Bianca și Florin. Bianca este mare acum și merge cu bunicul la grădi. Eu stau acasă cu Florin – am grijă de el. Încercăm împreună să le facem toate poftele micuților. Ei ne dau energia de a merge mai departe și de a-i vedea mari și cu un rost în viață. Elena și Dan se pot baza pe noi. Suntem o familie norocoasă!

"Viața noastră a devenit mai frumoasă de când au apărut cei doi nepoței, Bianca și Florin. Bianca este mare acum și merge cu bunicul la grădi. Eu stau acasă cu Florin – am grijă de el. E un bebe cuminte.

Îmi iubesc nepoțeii mult și cu ocazia asta îmi ajut și fata, care muncește într-o firmă mare, și pe Dan, soțul ei, care susține singur o afacere. Cu toții încercăm să le oferim copiilor noștri tot ceea ce este mai bun. Familia a devenit în timp o oază de liniște și relaxare în care ne întoarcem pentru sprijin și forță în încercările vieții. Vârsta ne face mai înțelegători și mai înțelepți.

Astfel, vedem din generație în generație cum îngrijirea copiilor se propagă printre „bunicuți“, cum ne numește Bianca, pentru a-i ajuta pe copiii noștri. Până se întoarce bunicul de la cumpărături, după ce a lăsat-o pe Bianca la grădiniță, eu deja l-am spălat și schimbat pe Florin. Acum suntem amândoi pregătiți să ieșim cu bunicul pe afară. Florin încă merge de-a bușilea, însă și el este mărișor și ar vrea să meargă în picioare. Cu fiecare ocazie îmi prinde cu mânuțele sale arătătorul, în semn că vrea să fie ajutat. Atunci știu că vrea să încerce să meargă și îl ajut cât pot. Mă doare spatele de la poziția aplecată, însă continui pentru el și pentru bucuria ce i se citește pe fețișoara rotundă când reușește.

Ne plimbăm puțin prin parcul din fața blocului. Pe mine mă dor picioarele de bătrânețe și totuși încerc să-l învăț pe Florin să facă primii pași în viață. Este solicitant, dar atât de frumos. Mă simt plină de fericire. Este de parcă aș fi de două ori mămică într-o viață.

Nici bunicul nu mai are picioare și genunchi ascultători, însă pentru nepoțeii lui se duce zilnic să o ducă și să o aducă de la grădiniță pe Bianca, iar Florin are în fiecare zi lapte proaspăt din piață. Încercăm împreună să le facem toate poftele micuților. Ei ne dau energia de a merge mai departe și de a-i vedea mari și cu un rost în viață. Elena și Dan se pot baza pe noi. Suntem o familie norocoasă! Cu un pic de ajutor din partea ArtroStop Rapid  cu formula sa îmbunătățită, bunicul va continua să o ducă pe Bianca la grădiniță, iar eu îl voi vedea pe Florin mergând, alergând, jucându-se. Suntem motivați de tinerețea lor și de iubirea pe care le-o purtăm.

Ne simțim bine împreună și ne ajutăm reciproc, fiindcă așa sunt familiile adevărate – au parte de iubire și de ajutor reciproc.

Acum, micuții cresc și atenția noastră se îndreaptă spre ei. Stresul, alergătura și efortul pe care-l facem vor deveni, într-o zi, amintiri. Sperăm la zile mai liniștite, în care ne vom strânge întreaga familie în jurul unei mese, depănând amintiri și vorbind cu drag despre vremea când Florin încerca să meargă, iar Bianca era o zvăpăiată mică ce își alerga bunicul în sus și-n jos.

Astfel, trăim la maximum bucuria de a fi printre copii și copiii copiilor noștri, retrăind mereu tinerețea prin jocul și neliniștea lor."

 

Idei sănătoase

Sucul din cartofi este un remediu natural pentru sănătatea articulațiilor cunoscut de secole. Se ia un cartof mediu, se taie în felii subțiri care sunt lăsate 12 ore într-un pahar cu apă, iar pe stomacul gol se consumă sucul rezultat.

  • Consumul de ghimbir, ceai de lucernă, usturoi și boabe de susan contribuie la sănătatea articulațiilor.
  • Oferiţi-vă zilnic nutrienţii sănătăţii: acizi graşi omega-3 (somon,sardine, nuci), calciu (lactate,broccoli, spanac) si vitamina D.

 

Recomandarea medicului

Boala artrozică afectează atât bărbaţii, cât și femeile, fiind mai frecventă mai ales în rândul persoanelor în etate. Pentru a preveni instalarea bolii artrozice sau pentru ameliorarea simptomelor, este importantă cunoașterea unor reguli privind activitatea fizică, suprasolicitarea articulaţiilor și regimul alimentar. Plimbările pe jos doi-trei kilometri zilnic, cu pauze pentru a nu se suprasolicita articulaţiile, au efect pozitiv asupra cartilajului articular. Este foarte importantă reducerea greutăţii corporale prin mișcare și o dietă echilibrată cu un aport caloric mai scăzut, deoarece are efect nociv asupra articulaţiilor membrelor inferioare și a coloanei vertebrale. De asemenea, trebuie evitate frigul și umezeala. Puteţi utiliza suplimente alimentare cu rolul de a hrăni cartilajul, cum ar fi cele din gama ArtroStop


Dr. Gerald  Flintoacă-Filip

Consultant medical Walmark