Visul lui Andrei transformat în realitate

Visul…..ce este de fapt un vis? Să fie oare mai real decât realitatea în sine tocmai pentru că suntem mai aprope de noi înşine atunci când visăm, sau este acea uşiţă de scăpare prin care fiecare dintre noi ne permitem să fim în fiecare noapte într-o altă lume? Conform definiţie visul este un cadru diferit în care noi ne vedem în viitor, ceva ce ne dorim să fim,  să cunoaştem, să avem  în mod special, acele lucruri care, cu toţii sperăm că le vom obţine în această viaţă.

30.8.2011

Înainte de aventura de la Polul Nord, Andrei Roşu a ţinut un discurs în cadrul conferinţei internaţionale TEDBucharest unde acesta a povestit despre “Cum putem să ne realizăm visul”, conform  modelului  visează-planifică-acţionează, model ce l-a ajutat pe Andrei să-şi îndeplinească visul de a alerga la cele 7 maratoane pe cele 7 continente. Iată cum Andrei şi-a construit visul:

 1. Visează! În primul rând trebui să visăm la ceea ce ne dorim foarte mult, să ne imaginăm cât mai detaliat cu putinţă. Înainte de maratonul de la Polul Nord Andrei şi-a imaginat că este deja acolo, şi-a imaginat vântul tăios şi rece, zăpada care-i cade pe obraz, frigul, colegii cu care va concura, semnalul de start sau  cum trece linia de sosire. Uneori ne este frică să visăm ca să nu fim dezamăgiţi dar în acelaşi timp ne şi îngreunăm calea spre fericire. Trebuie să ne înfrângem frica şi să ne imaginăm cum ar fi dacă…..
 2. Planifică! Orice vis va rămâne doar în mintea noastră dacă nu încercăm să-l planificăm, să facem paşi mărunţi spre realizarea lui şi să împărtăşim lumii visul nostru. Andrei a făcut o listă cu toate acţiunile necesare care contribuie la realizarea visului. Pentru că maratonul s-a desfăşurat la Polul Nord, el a luat legătura cu exploratori români care l-au ajutat cu sfaturi legate de nutriţie şi antrenament, şi-a creat un program de antrenament care să nu se suprapună cu viaţa de familie şi cu jobul, a planificat chiar şi relaţia cu media şi cu eventualii sponsori. A răspândit visul lui şi pe blogul personal, prin intermediul căruia a fost contactat de televiunea română şi de un ziar naţional foarte bine cunoscut.
 3.  Acţionează! Ultimul pas pe care trebuie să-l facem spre realizarea visului este să facem toate acele acţiuni care le-am planificat, care, după spusele lui Andrei este şi cel mai simplu dacă ai planificat visul corect, totul este să fii răbdător şi să nu renunţi orice ar fii. El nu s-a lăsat descurajat nici după cele 500 de e-mailuri trimise fără un răspuns imediat  la eventuali sponsori, acesta primind răspunsuri decât după 3 săptămâni.

Orice vis măreţ începe cu un visător, cum e Andrei. El a visat să devină primul român maratonist care a participat la 7 maratoane pe 7 continente şi va reusi. Aşa că dacă ai şi tu un vis pe care nu l-ai urmat din cauza vorbelor rele, sau a situaţiei materiale nefavorabile adu-ţi aminte că ai deja  în tine forţa, răbdarea şi pasiunea pentru a ajunge cât mai repede la steaua ta.

Comentarii

comentarii: 3 | ultimul: 29.9.2011 21:55:10

 • 29.9.201121:55:10

  RE: sa fim seriosi

  sa nu fim seriosi,sa radem,sa visam,sa fim fericiti,numai cei bolnavi sunt &a...

 • 28.9.201121:22:10

  corect mucea&flocea

  este corect ce spune comentatorul de deasupra

 • 28.9.201111:17:44

  sa fim seriosi

  cred ca acesta este articol pentru idioti; viseaza, planifica, actioneaza....mai...

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook