Primăvara, întreaga casă întinerește!

Îmi amintesc venirea primăverii atunci când eram copil la mama acasă. Eu am fost crescută la țară și acolo iernile erau atât de lungi și de geroase încât ne bucuram grozav încă de la primul semn de topire a zăpezii.

2.4.2012

Am fost obișnuită de mică să o ajut pe mama în ritualul ei de a primi primăvara în casă. Începeam prin a scoate covoarele la bătut și aerisit, apoi ștergeam praful și curățam geamurile, iar aerul proaspăt parcă umplea casa de viață. Apoi scoteam geamantanele pline cu hainele de vară și le înlocuiam pe cele groase, de iarnă. Toate aceste obiceiuri le am și eu acum, că sunt la casa mea.

Cel mai mult mă bucur când îmi văd copiii și soțul ajutându-mă. Consider că acesta este un prilej perfect pentru a strânge toată familia la un loc. Un alt motiv de bucurie la venirea primăverii e apariția fructelor și legumelor cărora le-am simțit lipsa atât de mult. După o alimentație săracă în vitamine pe tot parcursul iernii, abia aștept să le pregătesc alor mei o salată gustoasă sau o plăcintă aburindă. Desigur, încă un sfat bun pe care l-am învățat de la mama este ca iarna să înlocuiești legumele cu rădăcinoasele și încerc să îl aplic pe cât se poate.

Preferatele mele rămân florile. Îmi place să primesc și să ofer flori celor dragi, așa că se poate spune că în luna martie sunt cea mai fericită. Îmi iau soțul și pe cei mici de mânuță, ieșim cu toții la plimbare și nu ne întoarcem acasă fără un buchet de flori. Sunt felul meu de a spune „Bine ai venit, primăvară!”.

Cristina, 40 de ani, Slatina

 

Comentarii

comentarii: 0 | ultimul: 1.1.1 0:00:00

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook