Hrana vie, o opțiune pentru fiecare!

Durata medie de viață (longevitatea) unui mâncător de carne este de 63 de ani. Eu am aproape 85 și încă muncesc la fel de greu ca dintotdeauna.

              George Bernard Shaw, 1856-1950”

  

18.7.2012

Asociația Dietetică Americană și Dieteticienii Canadieni sunt de părere că „dietele vegetariene bine planificate sunt sănătoase, adecvate din punct de vedere nutritiv și conferă beneficii sănătății atunci când e vorba de prevenirea și tratamentul anumitor boli”. Dietele vegane (pur vegetariene) şi alte tipuri de diete vegetariene bine planificate sunt potrivite pentru toate stagiile vieții, inclusiv in timpul sarcinii, lactației, primilor ani de viață, copilăriei şi adolescenței. Dietele vegetariene oferă numeroase beneficii nutriționale, inclusiv niveluri scăzute de grăsime saturată, cholesterol şi proteină animală, cat şi niveluri mai ridicate de carbohidrați, fibre, magneziu, potasiu, vitamina B şi antioxidanți, cum ar fi vitaminele C, E şi fotochimicale. S-a arătat că vegetarienii au un index de masă corporală mai scăzut decat non-vegetarienii, cat şi rata de deces, din cauza bolilor cardiac ischemice, mai scăzută; de asemenea, vegetarienii au nivelul de colesterol din sange mai scăzut, tensiune mai scăzută, rate de hipertensiune, diabet de tip 2, risc de cancer la prostată şi colon mai scăzut.

După ce se consumă carne, apare o stare de somnolență, nivelul de energie scade, iar  organismul se concentrează pe prelucrarea alimentelor şi uneori chiar pe anihilarea „toxinelor”. Astfel, alimentația vegetarian devine o opțiune complet sănătoasă.

Pentru a avea randament în viața de zi cu zi, organismului trebuie să i se ofere toate substanțele de care are nevoie. Pentru o viață sănătoasă, următorii nutrient sunt fundamentali:

• Proteinele; alimentele care le conțin: semințe de dovleac, fasole, mazăre, semințe de floarea-soarelui, soia, tofu etc.

• Calciul; alimentele care îl conțin: portocale, tofu, smochine uscate, broccoli, varză.

• Fierul; alimentele care îl conțin: semințe de dovleac, fasole, spanac, tărațe de grau, linte, soia.

• Zincul; alimentele care îl conțin: fasole, porumb, mazăre, alune, unt de arahide, semințe de dovleac, floarea soarelui, cerealele fortificate cu zinc.

• Vitamina D; simpla expunere la soare este suficientă pentru a asigura organismului necesarul de vitamina D.

• Vitamina B12; nici un aliment vegetalnu reprezintă o sursă sigură de vitamin B12.

• Grăsimile: alune, nuci și semințe sau avocado, canola şi măsline.

• Iodul: sarea iodată.

Cu cat alimentația este mai apropriată de natură, cu atat energia consumată este mai mică. Cand vorbim despre alimentația naturală, vorbim despre sănătate, echilibru, energie, tinerețe, vitalitate, imunitate.

Comentarii

comentarii: 0 | ultimul: 1.1.1 0:00:00

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook