Prin ce metode reușim să ne ferim sau să ne tratăm de boli?

Se spune ca fiecare dintre noi contribuim in mod decisiv la starea sanatatii noastre. Nu doar prin modul in care ne tratam sa ne ingrijim ci si prin ceea ce gandim. Aceasta poate fi cauza pentru care cei mai multi dintre oamenii optimisti (spre deosebire de cei pesimisti) par sas nu se confrunte cu mari probleme de sanatate. Fericirea te poate salva de orice boala.

23.8.2012

Relația dintre boli și problemele psihologice

Cercetătorii au descoperit că unele tipuri de personalitate pot genera maladii. Decepțiile, frustrările, complexele de inferioritate, sentimentele de culpabilitate, stările conflictuale sunt aspecte care ne pot deregla organismul. Emoțiile care ne afectează corpul, numite de specialiști ”tulburări psihosomatice”, pot cauza boli precum ulcer, gastrită, hipertensiune arterială, astm bronşic sau afecţiuni dermatologice. Spre exemplu, persoanele pesimiste, reticente, introvertite sunt predispuse la demență sau la consumul excesiv de tutun, alcool sau droguri. Oamenii cu stimă de sine scăzută, care exprimă mânie și schimbări ale dispoziției, sunt predispuși la diabet zaharat.Și cum orice lucru are un țap ispășitor, aici ”vinovat” este stresul! El produce dereglarea sistemului imunitar și, în consecință, apariția bolilor.

Metode alternative de vindecare

Așadar, ne lipsește echilibrul! Și cum problemă fără soluție nu există, vă propunem câteva metode alternative de vindecare. Una dintre cele mai simple și de efect este propria gândire. E timpul să ne ”inundăm” organismul cu optimism, bună dispoziție și fericire! Râsul, lucrurile care iti fac reala placere, și jogging-ul pot stimula eliminarea unor hormoni care combat integrarea microbilor în corp și ne feresc de apariția cancerului. Relaxarea și meditația reduc de asemenea stresul. Dar asta nu e tot! Sunt renumite terapiile prin rugăciune, respirație profundă, acupunctură, hipnoză, antidepresivele și psihoterapia. S-a constatat că ultima metodă este eficace în astmul bronșic, ulcer duodenal și migrene. Cui îi place să asculte muzică? Terapia prin sunet combate stresul, anxietatea, hipertensiunea arterială și depresia.

Dieta microorganică

Alimentele vii sunt parțial fermentate și conțin bacterii benefice organismului.  Dieta microorganică, bazată pe alimente ce conțin bacterii bune pentru organism. Iaurtul este de bază. Pentru o dietă echilibrată, un pahar cu iaurt poate fi consumat timp îndelungat. Să citești mai întâi eticheta și să te asiguri că este iaurt probiotic! În varianta lor simplă s-ar putea să nu vă placă, dar zerul și kefirul pot fi consumate și în combinație cu fructe. De altfel, drojdia de bere, cașul, murăturile, spirulina și algele verzi sunt și ele bogate în bacterii benefice. Lăsăm la urmă ce e mai delicios, și anume ciocolata neagră! Deși conține de patru ori mai multe bacterii bune decât lactatele, medicii o recomandă în cantități moderate.

Comentarii

comentarii: 0 | ultimul: 1.1.1 0:00:00

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook