Infecţia de tract urinar

Infecţia urinară este o afecţiune des întâlnită. Aceasta poate fi dureroasă şi poate crea o senzaţie de disconfort. Dacă este tratată corespunzător simptomele dispar în doar câteva zile.

 

4.2.2013

Infecţia tractului urinar este o infecţie bacteriană care afectează tractul urinar. Termenul de infecţie urinară este unul general  deoarece infecţia  poate afecta o anumită  parte a tractului urinar.

Astfel putem clasifica infecţia în:

Cistită –  infecţia este  localizată la nivelul vezicii urinare şi este caracterizată prin inflamarea acesteia. Simptomele cistitei sunt: urinări frecvente, dureri sau usturimi la urinare, urina tulbure, urinări dese.

Uretrita – infecţia este localizată la nivelul uretrei. Simptomele uretritei sunt: micţiunile frecvente, însoţite de senzaţia de arsură la urinat, existenţa puroiului în urină.

Pielonefrita – infecţia este  localizată la nivelul parenchimului renal şi a pelvisului renal. Simptomele pielonefritei sunt:  frison, febră, dureri lombare, simptome urinare specifice. Pielonefrita este o infecţie gravă ce afectează rinichii şi  netratată  poate evolua către septicemie, infarct renal sau chiar moarte.

Infecţii urinare asimptomatice –caracterizate prin prezenţa florei microbiene în urină. Nu are manifestări clinice specifice infecţiei urinare. Este descoperită, în general, în urma controlului de rutină.

Infecţiile urinare sunt mai des întalnite la femei şi au tendinţa de recurenţă.  Faza acută este cea mai frecventă, se produce ocazional  şi apare imediat dupa contactul cu bacteria responsabilă de apariţia infecţiei. În 80% din cazuri infecţia urinară este cauzată de bacteria E. Coli.

În frunzele plantei găsim o cantitate însemnată de taninuri, substanţe cu acţiune antibacteriană şi antimicotică, iar în fructe întâlnim substanţe cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene.  Pe lângă aceste substanţe merişorul mai conţine şi antioxidanţi naturali care ajută la protecţia celulelor şi ţesuturilor de radicalii liberi.

Conform Agenţiei Franceze pentru Siguranţa Alimentară; doza zilnică de 36 mg proantocianidoli  din Vaccinum Macrocarpon previne aderarea bacteriilor de pereţii vezicii urinare şi uretrei, în special a bacteriei Escherichia Coli, acest efect fiind dovedit ştiinţific.

Alexandra Gainusa

Consultant Walmark  

Comentarii

comentarii: 2 | ultimul: 22.3.2013 8:39:43

  • 22.3.20138:39:43

    RE: INFECTIE URINARA

    Stimate domn,Va recomandam cure de cate 2 luni cu Urinal (2 tablete zilnic)pent...

  • 21.3.201315:27:10

    INFECTIE URINARA

    AM 64 DE ANI SI AM AVUT ANUL TRECUT O INFECTIE PE CARE NU O PUTEA DEPISTA DR. ...

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook