Infecţiile urinare la copii

Infecţia de tract urinar este o infecţie provocată de agenţi patogeni  (fungi, bacterii, paraziţi) care afectează o parte a tractului urinar. Simptomele infecţiei pot varia în funcţie de localizare, vârstă şi sex. 

 

6.2.2013

Infecţiile de tract urinar sunt des întâlnite la copii. Aproximativ 2% din baieţi şi 8% din fete dezvoltă,  în perioada copilăriei, o infecţie de tract urinar. Infecţiile  urinare la copii dispar de obicei repede, daca sunt tratate corespunzator. Infecţiile care nu sunt tratate imediat pot provoca daune permanente, sugarii şi copii mici având un risc crescut.

Simptomele infecţiei de tract urinar la copii sunt:  febră, vărsături, frisoane,  iritabilitate, urinări  frecvente,  usturimi,  modificarea aspectului urinii.  Aceste simptome nu sunt obligatorii. O infecţie de tract urinar poate fi descoperita întâmplător, în urma unui examen de rutină al urinei.

Odată ce o infecţie urinară este diagnosticată şi tratată corespunzător, de obicei, aceasta dispare, iar copilul îşi revine în totalitate. Deşi în cele mai multe cazuri o infecţie urinară este un eveniment singular, unii  copii  au mai mult de o infecţie urinară de-a lungul copilăriei (infecţii recurente).

Din aceste motive este foarte important să acordam o importanţă deosebită  unor astfel de episoade. Extractul de merişor este un puternic antioxidant, are un conţinut moderat de Vitamina C şi taninuri şi aduce beneficii  sistemului imunitar şi cardiovascular.

Studiile realizate în jurul efectelor merişorului în prevenirea infecţiilor urinare, relevă faptul că efectul este datorat proprietăţii fructului de a face urina sa fie mai acidă. Acest lucru împiedică aderarea şi înmulţirea  bacteriei E. Coli (responsabilă pentru apariţia infecţiilor urinare) de tractul urinar.

În acelaşi timp trebuie ţinut cont şi de alte câteva măsuri de prevenire:

-          Consum crescut de lichide (preferabil apă);

-          Igiena corespunzătoare;

-          Evitarea produselor spumante pentru baie;

-          Combaterea constipaţiei;

-          Folosirea hăinuţelor lejere.

Alexandra Gainusa

Consultant Walmark  

Comentarii

comentarii: 2 | ultimul: 19.2.2013 7:22:26

  • 19.2.20137:22:26

    RE: Infectia urunara

    Stimata doamna,Cu tot respectul cuvenit, doresc sa va reamintesc ca ati adresat ...

  • 14.2.201318:30:18

    Infectia urunara

    Nepotica mea in varsta de 4 anisori se irita des in momentul cand iese cu urina...

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook