Previne osteoporoza

Unii oameni cred că oasele sunt dure şi lipsite de viaţă.  Adevarul este că oasele sunt, de fapt, vii. Structura osului constă în 60% vitamine, minerale şi proteine (fosfat de calciu, oseină) şi 40% celule vii osoase (care ajută la cresterea şi refacerea osului).

 

    

13.2.2013

Osteoporoza este o boală caracterizată prin reducerea densităţii minerale  osoase, fapt ce duce la fractura osului în urma unui traumatism de mică intensitate sau chiar în lipsa acestuia.

Osteoporoza afectează, în general, într-un procent mai ridicat femeile aflate la menopauză, dar cauzele pot fi multiple (dieta săracă în vitamine şi minerale, activitate fizică insuficientă, tratament cu anumite medicamente ex: corticosteroizi, vicii ex: alcool şi tutun).

De cele mai multe ori o persoană află că suferă de osteoporoză abia dupa suferirea unei fracturi.  Principalul simptom asociat fracturilor osteoporotice este durerea intensă. Aproximativ 50% din persoanele care suferă de o fractura osteoporotică  au un risc crescut de a suferi una şi în viitor.

Glucozamin sulfat-ul este forma preferată de glucozamină. Glucozamina este o componentă naturală a glicozaminoglicanilor ce compun cartilajele și ajută la funcționarea corectă a articulațiilor. Glucozamina ajută la menținerea sănătății cartilajelor și articulațiilor.

Calciul – este un mineral prezent în aproape fiecare celula a corpului. Este indispensabil metabolismului osos deoarece conferă duritate oaselor. Lipsa calciului în oase creşte riscul de fracturi.  În acelaşi timp calciul este un mineral esenţial în contracţia muşchilor şi poate interveni în hidratarea celulară.

Vitamina D -  este esenţială pentru absorbţia calciului în organism. De asemenea este necesară pentru creşterea oaselor şi remodelarea osoasă, susţinerea sistemului imunitar, diviziunea celulară şi pentru sănătatea sistemului muscular.

Vitamina K – este esenţială în formarea şi refacerea oaselor, susţine buna funcţionare a ficatului, ajută la coagularea săngelui.

Toate aceste substante sunt  recomandate doamnelor aflate în şi după menopauză. Au efecte  pe termen lung care menţin sănătatea oaselor şi articulaţiilor;

  • ajută în mod eficient la menţinerea sănătăţii şi nutriţiei corespunzătoare a oaselor şi articulaţiilor;
  • sprijină proprietățile mecanice și rezistența cartilajelor;
  • contribuie la menținerea sănătății articulațiilor, oaselor, tendoanelor și ligamentelor;
  • au efecte pozitive în cazurile de suprasolicitare mecanică a articulațiilor (muncă fizică solicitantă, sport de performanță,  obezitate).

Alexandra Gainusa

Consultant Walmark  

 

Comentarii

comentarii: 0 | ultimul: 1.1.1 0:00:00

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook