Lupta cu kilogramele în plus

Din cauza programului încărcat pe care îl avem în fiecare zi uităm să fim atenţi la ce, cât şi când mâncăm. 

Deşi există o mulţime de diete, este greu să o alegi pe cea care ţi se potriveşte cel mai bine. În timp ce unele pot da rezultate mai rapide, altele pot fi mai dificil de urmat, dar nicio dietă nu te  menţine în formă după ce ai ajuns la greutatea  dorită. 

25.2.2013

Cel mai important lucru în lupta cu kilogramele în plus este menţinerea unui stil de viaţă echilibrat şi sănătos. Pe lângă dietă trebuie să avem şi un program zilnic de exerciţii fizice şi trebuie să ţinem cont de faptul că înfometarea şi pierderea bruscă a kilogramelor nu sunt sănătoase pentru organism.

Acid linoleic conjugat sau ALC -  este de fapt un grup de izomeri ai acidului linoleic şi poate fi obţinut din alimente precum carne de vită, unt, carne de miel şi suplimente alimentare.

Proprietăţile sale anticancerigene au fost descoperite întâmplător în anul 1979 când o echipă de cercetători de la Universitatea din Wisconsin au aplicat extract din carne de  vită pe pielea şoriceilor de laborator. Ulterior aceştia au fost supuşi acţiunii unor agenţi cancerigeni. Dupa 16 săptămâni au constatat că şoriceii cărora li s-a administrat extractul din carne de vită au dezvoltat cu 20% mai putine tumori.

ALC aduce un beneficiu important şi în managementul greutăţii. În urma studiilor efectuate în acest domeniu s-a constatat că ALC ajută la arderea grăsimii totale din organism şi la creşterea masei musculare. Doza zilnică recomandată este de maxim 3.2g, iar o doză mai mare nu aduce beneficii suplimentare. Datorită potenţialului moderat acesta poate fi asociat şi cu alte substanţe cu un efect benefic asupra controlului greutăţii, cum ar fi  spirulina şi ceaiul verde.

Spirulina – este o alga verde albăstruie. Beneficiile spirulinei sunt cunoscute înca din cele mai vechi timpuri, aceasta fiind o sursă importantă de hrană pentru Azteci până în secolul XVI.  Spirulina uscată conţine între 50-70% proteine. De asemenea, spirulina este o sursa de Vitamine B (B1, B2, B3, B6, B9), Vitamina C, Vitamina D şi Vitamina A.

În funcţie de modul în care este administrată spirulina aduce doua beneficii diferite.

  • Administrată cu minim 30 de minute înainte de masă oferă o senzaţie de saţietate şi în acelaşi timp aduce organismului aportul de vitamine, minerale şi aminoacizi. Astfel poate fi folosită cu succes în curele de slăbire.
  • Administrată după masă, spirulina suplimentează aportul de nutrienţi, fiind astfel de ajutor persoanelor cu o greutate sub limita normală. 

Ceaiul verde este originar din China şi este făcut din frunzele de Cammelia Sinensis.  Datorită conţinutului său, ceaiul verde stimulează termogeneza (producţia de căldură) în zonele în care căldura este produsă în urma arderii grăsimilor. În acelaşi timp ceaiul verde menţine colesterolul în limite normale, detoxifică organismul şi scade pofta de mâncare.

Chiar daca  problema kilogramelor  este un subiect sensibil pentru mulţi dintre noi, este important de ştiut că există o variantă câştigătoare pentru toată lumea. Trebuie doar să o găseşti pe cea care ţi se potriveşte cel mai bine.

Alexandra Gainusa

Consultant Walmark 

Comentarii

comentarii: 1 | ultimul: 19.9.2013 21:31:33

  • 19.9.201321:31:33

    slabirea

    Peste o anumita varsta e greu sa ai un stil de viata echilibrat,conditiile fizic...

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook