Vitamine pentru sănătatea părului

Firul de păr este alcătuit din cheratină şi aminoacizi. Numărul firelor de păr variază de la om la om. În general pe un cm² se găsesc între 300 şi 900 fire de păr, iar zilnic este firesc să cadă aproximativ 100.

 

 

6.3.2013

Creşterea firelor de păr este controlată de rădăcina acestora (folicul) care se hrăneşte cu oxigenul şi nutrienţii pe care le asigură vasele de sânge de la nivelul scalpului.

Sănătatea firului de păr depinde de o sumă de factori. Printre cei mai importanţi sunt alimentaţia, consumul ridicat de lichide (firul de păr poate absorbi până la 30% din propria greutate din lichide şi din umiditatea atmosferică) şi aportul de nutrienţi benefici pentru sănătatea firului de păr.

Iată câteva elemente care nu trebuie să lipsească din aportul zilnic de vitamine şi minerale dacă vrei să îţi menţii sănătatea părului şi unghiilor.

Evening Primrose – uleiul de Evening Primrose conţine o serie de nutrienţi benefici pentru regenerarea şi creşterea părului. Acidul gama linoleic din compoziţia uleiului de Evening Primrose hrăneşte scalpul şi poate fi folosit atât intern cât şi extern prin masajul rădăcinii firului de păr.

L-metionină – este un aminoacid esenţial care contribuie la detoxifierea organismului, menţine buna funcţionare a metabolismului, permite activitatea eficientă a vitaminelor şi mineralelor şi intră în structura firului de păr. Fiind un aminoacid cu sulf, acesta împiedică dezvoltarea diverselor afecţiuni la nivelul părului şi unghiilor şi stimulează creşterea acestora.

Biotina – Biotina sau vitamina B7 este o vitamină hidrosolubilă care aduce importante beneficii întregului organism dar mai ales părului şi unghiilor. Fiind considerată “vitamina care creşte părul” biotina stimulează creşterea firului de păr, previne uscarea şi măreşte elasticitatea  acestuia împiedicând astfel ruperea şi despicarea vârfurilor.

Siliciu – este un mineral extrem de important pentru organismul uman. Acesta intră în compoziţia oaselor, tendoanelor şi vaselor de sânge.  În acelaşi timp ajută la refacerea celulelor din care face parte, oferă rezistenţă unghiilor şi firelor de păr şi menţine un aspect tânăr şi sănătos al pielii.

Niacina – niacina sau vitamina B3 este importantă pentru o bună circulaţie şi pentru producerea de energie în organism. Aceasta intensifică circulaţia la nivelul scalpului împiedicând căderea părului.

Zinc – reglează secreţia de sebum de la nivelul scalpului, previne apariţia mătreţii, menţine sănătatea firului de păr şi previne căderea acestuia.

Cupru – stimulează sinteza de colagen prevenind apariţia ridurilor şi stimulează creşterea părului.

Vitaminele A şi E – sunt antioxidanţi puternici, protejeaza organismul împotriva radicalilor liberi, menţin o secreţie normală de sebum la nivelul scalpului şi îmbunătăţesc circulaţia la nivelul acestuia.

Miere de Acacia – este bogată în vitamine, fortifică părul, oferă flexibilitate şi strălucire.

Alexandra Gainusa

Consultant Walmark 

Comentarii

comentarii: 0 | ultimul: 1.1.1 0:00:00

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook