Substanţe vitale pentru protecţia ficatului

Ficatul este al II lea cel mai mare organ din corp, primul  fiind pielea. El cântăreşte între 1200g şi 1800g şi îndeplineşte o multitudine de funcţii.

10.4.2013

Atunci când ceva nu este în regulă cu ficatul pot apărea  următoarele simptome:

  • Digestie proasta
  • Stare de oboseală
  • Proastă dispoziţie
  • Migrene
  • Febră, frisoane

Pe lângă măsurile igieno-alimentare de care avem nevoie pentru a menţine sănătatea ficatului  exista şi câteva plante medicinale şi substanţe nutritive cu rol benefic.

Acidul alfa lipoic – este un antioxidant care se găseşte în fiecare celulă a corpului, unde ajută la transformarea glucozei în energie. Antioxidanţii au capacitatea de a apăra organismul de acţiunea dăunătoare a  radicalilor liberi. Alimente care conţin acid alfa lipoic: spanac, broccoli, cartofi, ficat. Datorită structurii sale chimice, acidul alfa lipoic este solubil atât în apă cât şi în substanţe grase. Acest lucru permite utilizarea sa în tot organismul. ALA potenţează acţiunea celorlalţi antioxidanţi (CoQ10, Vitamina E, Vitamina C) de aceea are rol în detoxifierea organismului şi în regenerarea celulelor hepatice.

Păpădie (rădăcină) – este o plantă erbacee care creşte în zonele subalpine şi de câmpie. Este o plantă medicinală recunoscută pentru proprietăţile sale terapeutice. Frunzele de păpădie se pot consuma şi sub forma de salată şi au proprietăţi de detoxifiere a organismului. Rădăcina de păpădie este bogată în vitamine, calciu, potasiu şi alte minerale, alcaloizi, flavonoide şi substanţe volatile. Aceşti compuşi ajută la detoxifierea organismului, au efect diuretic, stimulează secreţia de bilă şi refac flora intestinală.

Trimetilglicina – este un compus organic extras din plante. A fost descoperită pentru prima dată în secolul IX în sfecla de zahăr. Trimetilglicina este benefică în ficatul gras non-alcoolic.

N-Acetil Cisteina – derivă din aminoacidul cisteină. Este folosit în tratarea tusei ca mucolitic. În acelaşi timp are un puternic caracter antioxidant şi protejază ficatul împotriva acţiunii substanţelor toxice.

Fosfatidilcolina  –  este un fosfolipid care intră în componenţa membranelor biologice. Organismul sintetizează colina (Vitamina B7 sau Biotina) din fosfatidilcolină. Biotina este prezentă în fiecare celulă a ficatului şi are capacitatea de a împiedica acumulările de grăsime în ficat. Aportul de fosfatidilcolină aduce beneficii în afecţiuni hepatice virale, ciroza, intoxicaţie cu alcool.

Silimarină -  ajută la normalizarea funcţiilor hepatice şi îmbunătăţeşte capacitatea ficatului de detoxifiere a organismului.

Alexandra Gainusa

Consultant Walmark 

Comentarii

comentarii: 0 | ultimul: 1.1.1 0:00:00

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook