Ciorbă picantă de miel

Aceasta ciorbă conţine boia de ardei iute şi nu se recomandă persoanelor cu afecţiuni gastrice.
Tentaţiile sunt peste tot de Paşti. Nu numai că avem tendinţa de a mânca şi bea mai mult împreună cu familia şi prietenii, dar există si bunătăţi de ciocolată care ne pot provoca foarte uşor un şoc diabetic. Reîntoarcerea prea bruscă la alimentaţia de dinaintea postului poate duce la agravarea stării de sănătate. Vă propunem ca de aceste sărbători să dedicaţi mai mult timp pentru umplerea sufletului cu bucurie şi mai puţin timp pentru umplerea stomacului cu merinde.

30.4.2013

Ingrediente:

-          aproximativ 750 g pulpă de miel

-          1L supă de pui

-          1L  de apă

-          2 linguri de orz

-          3 morcovi

-          2 tije de ţelină

-          2 linguri linte roşie

-          1 linguriţă boia de ardei

-          ½  linguriţă scorţişoară măcinată

-          ½  linguriţă turmeric  (curcumă)

-          1 lămâie

-          4 pâini libaneze (lipie)

-          ulei de măsline

-          boia de ardei

-          seminţe de susan 

Mod de preparare:

  1. Supă de pui, apă, carnea şi orzul se pun într-o cratiţa la foc mare. Când ajunge la fierbere se reduce focul la mic şi se fierbe 1 oră.
  2. Se adaugă morcovul, ţelina taiate cuburi împreună cu  lintea, boiaua, scorţişoara şi turmericul. Se acoperă şi se lasă la fiert până când carnea de miel este fragedă (aproximativ 25 minute). Se adaugă lămâia tăiată în jumătate şi se mai fierbe 5 minute.
  3. Se scoate carnea de miel, se taie fâşiuţe şi se pune înapoi în cratiţă. Lămâia se scoate şi se aruncă.
  4. Pe grătar se rumenesc pâinicile, se stropesc cu ulei de măsline, boia şi seminţe de susan. Se serveşte alături de ciorbă.

Poftă bună!

Comentarii

comentarii: 0 | ultimul: 1.1.1 0:00:00

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook