Plăcintă cu ciuperci şi praz

Tentaţiile sunt peste tot de Paşti. Nu numai că avem tendinţa de a mânca şi bea mai mult împreună cu familia şi prietenii, dar există si bunătăţi de ciocolată care ne pot provoca foarte uşor un şoc diabetic. Reîntoarcerea prea bruscă la alimentaţia de dinaintea postului poate duce la agravarea stării de sănătate. Vă propunem ca de aceste sărbători să dedicaţi mai mult timp pentru umplerea sufletului cu bucurie şi mai puţin timp pentru umplerea stomacului cu merinde.

26.4.2013

Ingrediente:

Blat:

-          1 ½ cană făină

-          1 linguriţe praf de copt

-          ¼  linguriță de sare

-          ½ cană brânză de vaci

-          ¼ ceaşcă ulei de rapiţă

-          ¼ ceaşcă de lapte

-          1 ½ linguriţe de zahăr

-          1 ou amestecat cu 1 lingură de apă, pentru glazură

Compoziţie:

-          1 lingură ulei de măsline extra-virgin

-          2 fire praz

-          350 g ciuperci, curăţate şi feliate

-          1 ou mare

-          ½  cană smântână

-          sare, piper după gust

-          ½  cană praz, tocat

-          ¼  ceaşcă pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare:

Pentru blat: faina, praful de copt, sarea, brânza de vaci, uleiul, laptele şi zahărul se amestecă până la formarea aluatului. Se frământă de mai multe ori, se înfăşoară în folie şi se ţine la frigider 20 minute.    

Pentru compoziţie: se încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-scăzut. Se adaugă prazul şi se căleşte, amestecând des, 3-5 min. Se adaugă ciupercile şi se creşte căldura la mediu-mare se găteşte amestecând ocazional până când  ciupercile sunt fragede și lichidul s-a evaporat. Se lasă să se răcească.

Pe o suprafaţă presărată cu făină se întinde aluatul sub formă de cerc şi se transferă într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt. Împrăştiaţi umplutura peste aluat, lăsând o margine de 2 cm de jur împrejur. Marginea se pliază peste umplutură şi se unge cu 1 ou amestecat cu 1 lingură de apă.

Se coace în cuptorul preîncălzit aproximativ 25-35 min. Se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei.

Poftă bună!

Comentarii

comentarii: 0 | ultimul: 1.1.1 0:00:00

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook