Vacanţa împreună cu familia I

Planificarea  concediului este o adevarată provocare pentru familiile cu copii. Micuţii pot reacţiona imprevizibil atunci când sunt scoşi din rutina zilnică. Pentru a evita evenimentele neplacute şi pentru a avea parte de o vacanţă liniştită este nevoie de o planificare riguroasă.  Dacă este prima vacanţă împreună cu cei mici trebuie ţinut cont de faptul că aceştia au un ritm mai lent, iar excursiile de tip circuit nu sunt cele mai bune variante pentru o vacanţă reuşită.

8.8.2013

Propunem o lista de sugestii pentru o vacanţă liniştită împreuna cu copiii:

  1. Nu-i pune în faţa faptului împlinit! Deşi este dificil, este absolut necesar ca un copil să înţeleagă ce va urma să se întâmple în timpul călătoriei. În cazul în care urmează să zburaţi cu avionul trebuie să le explicaţi micuţilor câteva lucruri precum:  de ce nu se deschid geamurile, de ce nu este frumos să-i deranjăm pe cei din jur, de ce trebuie să purtăm centura şi de ce nu putem ajunge mai repede la destinaţie.
  2. Implică-i în activitatea de pregătire a bagajelor. Participarea copiilor  la  pregătirea vacanţei  este foarte importantă. De cele mai multe ori emoţiile şi nerabdarea dinaintea călătoriei pot fi la fel de interesante ca  şi vacanţa în sine. Dacă sunt suficient de mari, lasă-i pe copii să-şi pregătească singuri bagajul, dar nu uita să verifici cu atenţie conţinutul valizelor înainte de a pleca. Este foarte probabil  să ai surpriza ca, în loc de haine potrivite pentru călătoria ce va urma, să găseşti o întreagă colecţie de dinozauri.
  3. Ţine copilul ocupat! Pentru a te asigura că nu o ia la fugă prin avion în momentul decolării pune în bagaj câteva jucării noi. Jucăriile noi, cu care nu s-a mai jucat până acum, îl pot ţine ocupat câteva ore bune. Foarte utile în acest sent pot fi şi unele gadgeturi precum o tabletă sau un DVD player. Chiar dacă în mod obişnuit nu are voie să se uite la televizor sau să se joace cu astfel de dispozitive, pentru a avea parte de un drum liniştit putem face o excepţie de la anumite reguli.
  4. Nu lua cu tine prea multe lucruri. Un bagaj uşor îţi oferă posibilitatea de a călători mult mai plăcut atunci când principala grijă sunt copii. Împachetează doar strictul necesar şi încearcă să laşi acasă lucrurile pe care le poţi achiziţiona şi la destinaţie (ex: mâncare, produse cosmetice). Pentru că uneori lucrurile nu decurg conform planului şi valizele ajung, printr-o întâmplare nefericită, la o alta locaţie se recomanda  ca fiecare valiză să conţină haine pentru fiecare membru al familiei. De asemenea este bine să ai aproape o pereche de schimburi (scutece, lenjerie intimă, jucării). Propune copiilor sa ducă singuri aceste lucruri. De cele mai multe ori aceştia sunt foarte încântaţi de faptul că au propria “valiză”.

Alexandra Găinuşă

Consultant Walmark

Comentarii

comentarii: 0 | ultimul: 1.1.1 0:00:00

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook