Supă cremă de midii

Midiile sunt o excelentă sursă de seleniu, vitamina B12, acizi graşi omega 3, vitamina C, fier, fosfor. Consumate cu regularitate ajută la reducerea inflamaţiilor, susţine sănătatea oaselor şi a sistemului nervos.  Se recomandă consumarea midiilor proaspete. Dacă gasiţi o midie deschisă incercaţi să o ţineţi închisă timp de 3 secunde. Dacă nu rămâne închisă nu este bună pentru consum.

12.8.2013

Ingrediente:

-          1kg midii proaspete

-          350 ml  vin alb sec

-          2 cartofi mari

-          1 ceapă mică

-          1 morcov

-          2 felii ţelină

-          şofran

-          500 ml smântână (pt frişcă)

-          1 legătură pătrunjel verde

-          sare, piper

Mod de preparare:

Midiile se curăţă şi se pun într-o oala alături de 350 ml de vin şi o ceapă mică tocată. Se lasă să fiarbă la foc potrivit până se deschid, după care se scot şi se lasă să se răcească. În zeama de vin se adaugă legumele tăiate cubuleţe şi şofranul. După ce au fiert legumele se pasează cu ajutorul unui blender, se adaugă smântâna, midiile curăţate, sare şi piper după gust, pătrunjelul tocat mărunt. Se lasă să mai fiarbă 2-3 min.

Poftă bună!!

 

Comentarii

comentarii: 0 | ultimul: 1.1.1 0:00:00

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook