Obezitatea infantilă

Obezitatea este o afecţiune în care excesul de grăsime acumulat în organism poate afecta starea de sănătate a organismului.  Cazurile de obezitate în randul copiilor şi adolescenţilor au crescut în mod alarmant în ultima perioadă.

28.8.2013

Putem  afirma că un copil este obez atunci când greutatea corporală este cu mult peste limitele normal admise pentru vârsta şi înălţimea sa. Deşi obezitatea este o afecţiune uşor de depistat, aceasta este foarte greu de tratat, iar persoanele care sunt obeze în perioada copilăriei îşi păstrează această condiţie şi în perioada adultă.  

Obezitatea implică multe riscuri pentru sănătate. Principalul risc pe care îl prezintă obezitatea infantilă este afectarea imaginii de sine. Adesea copiii obezi sunt marginalizaţi în societate, fapt ce poate duce la depresie, anxietate sau tulburări de comportament. La nivel fizic putem enumera: complicaţii la nivelul aparatului respiraor, tulburări ale solmului, diabet, hipertensiune arterială, risc crescut de boli cardiovasculare.

Alexandra Găinuşă

Consultant Walmark

Comentarii

comentarii: 0 | ultimul: 1.1.1 0:00:00

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook