Obezitatea infantilă

Obezitatea infantilă

Publicat: 28.08.2013

Vizualizări: 148

Obezitatea este o afecţiune în care excesul de grăsime acumulat în organism poate afecta starea de sănătate a organismului.  Cazurile de obezitate în randul copiilor şi adolescenţilor au crescut în mod alarmant în ultima perioadă.

Putem  afirma că un copil este obez atunci când greutatea corporală este cu mult peste limitele normal admise pentru vârsta şi înălţimea sa. Deşi obezitatea este o afecţiune uşor de depistat, aceasta este foarte greu de tratat, iar persoanele care sunt obeze în perioada copilăriei îşi păstrează această condiţie şi în perioada adultă.  

Obezitatea implică multe riscuri pentru sănătate. Principalul risc pe care îl prezintă obezitatea infantilă este afectarea imaginii de sine. Adesea copiii obezi sunt marginalizaţi în societate, fapt ce poate duce la depresie, anxietate sau tulburări de comportament. La nivel fizic putem enumera: complicaţii la nivelul aparatului respiraor, tulburări ale solmului, diabet, hipertensiune arterială, risc crescut de boli cardiovasculare.

Alexandra Găinuşă

Consultant Walmark  

Obezitatea infantilă – Sfaturi alimentare
30.08.2013

Obezitatea infantilă – Sfaturi alimentare

Pentru a combate sau preveni obezitatea infantilă trebuie să adoptam o alimentaţie echilibrată, stabilită în funcţie de necesităţile fiecărui copil. Primii care trebuie să se supună acestor schimbări sunt părinţii deoarece aceştia au cel mai mare impact şi cea mai mare autoritate asupra obiceiurilor şi activităţilor pe care copiii le desfăşoară.

Citește mai mult
Vizualizări: 28
Regimul alimentar şi sănătatea
21.03.2013

Regimul alimentar şi sănătatea

Mâncarea este combustibil pentru organism. Dieta poate mări sau poate micşora riscul de a dezvolta anumite afecţiuni. Pentru a mânca sănătos avem nevoie de o varietate de ingrediente şi nu întotdeauna ce este gustos este şi sănătos.

Citește mai mult
Vizualizări: 439
Alimentația inadecvată și excesivă
19.02.2019

Alimentația inadecvată și excesivă

Supraîncărcarea stomacului și a intestinelor cu alimente bogate în carbohidrați ca urmare a unui stil de viață nesănatos, duce la acumularea de gaze în intestine. De asemenea, combinațiile alimentare necorespunzătoare pot conduce la discomfort digestiv și la balonare.

Citește mai mult
Vizualizări: 477