Suplimente alimentare recomandate în diabetul zaharat de tip 2

Diabetul zaharat de tip 2 necesită tratament medicamentos pe termen lung, uneori fiind necesar aportul extern de insulină. Persoanele cu diabet zaharat caută, tot mai des, alternative naturiste pentru gestionarea nivelului concentraţiei de glucoză în sânge.

13.9.2013

Printre cele mai folosite suplimente alimentare în diabetul zaharat se numară cromul, acidul alfa lipoic, acizi graşi de tip omega 3, scorţişoara.

Scorţişoara – ajută la scăderea glucozei şi trigliceridelor. Aceasta este o sursă bogată de antioxidanţi, stimulează buna funcţionare a creierului, previne rezistenţa la insulină şi împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Omega 3 – scade rezistenţa la insulină, scade nivelul trigliceridelor, are proprietăţi antiinflamatorii.

Acidul alfa lipoic – este un antioxidant puternic, contribuie la arderea grăsimilor, scade concentraţia trigliceridelor şi glucozei în sânge,

Cromul – este un mineral cu o importantă funcţie în metabolismul glucidic. Cromul este des întâlnit în tratamentul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 deoarece menţine glicemia în limite normale şi reglează pofta de mâncare.

Alte suplimente alimentare recomandate în diabetul zaharat de tip 2 : coenzima Q10, magneziu, fibre, silimarină.

Este foarte important ca aceste suplimente alimentare să fie administrate sub supravegherea medicului specialist pentru a putea urmări evoluţia şi posibilele efecte secundare.

Alexandra Găinuşă

Consultant Walmark

Comentarii

comentarii: 0 | ultimul: 1.1.1 0:00:00

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook