Cum să-ţi fereşti familia de răceală şi gripă 2

În perioadele reci este esenţial să oferim suport sistemul imunitar cu ajutorul suplimentelor alimentare care conţin nutrienţi cu rol imunostimulator.

Echinaceea – întareste sistemul imunitar, luptă contra bacteriilor şi infecţiilor, accelerează vindecarea, reduce gripa şi simptomele ei.  Aceasta este folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a vindeca răceala şi gripa.

 

22.10.2013

Complex de vitamine şi minerale – aportul zilnic de nutrienţi este extrem de important pentru menţinerea unui sistem imunitar sănătos. Suplimentele alimentare ce conţin combinaţii de vitamine şi minerale sunt necesare atunci când alimentaţia nu poate asigura necesarul zilnic din aceşti nutrienţi.  Vitamina D este esenţială pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. În timpul iernii expunerea la soare este redusă motiv pentru care această vitamină trebuie suplimentată. Vitamina C şi zincul fac parte din categoria vitaminelor şi mineralelor extrem de importante pentru sistemul imunitar. Adulţii au nevoie de aproximativ 8-12 mg de zinc în fiecare zi şi de 1-2 g de vitamina C.

Spirulina – este o algă verde albăstruie. Spirulina uscată conţine între 50-70% proteine. De asemenea, spirulina este o sursă de Vitamine B (B1, B2, B3, B6, B9), Vitamina C, Vitamina D şi Vitamina A. Administrată după masă, spirulina suplimentează aportul de nutrienţi, fiind astfel de ajutor persoanelor cu un sistem imunitar slăbit.

Beta-glucan – beta-glucanii sunt polizaharide care reduc riscul apariţiei diferitelor afecţiuni (conform Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară). Cele mai cunoscute surse de beta-glucani sunt ovăzul, orzul, drojdia. Beta-glucanii din drojdie sunt recunoscuţi pentru  capacitatea de stimulare a imunităţii. 

Probiotice - Probioticele sunt bacterii sănătoase care restabilesc echilibrul florei intestinale. Probioticele previn apariţia alergiilor, bolilor de ficat, ajută la detoxifierea organismului. Studiile au demonstrat că probioticele ajută la detoxifierea organismului de metale grele, radicali liberi şi bacterii periculoase. Totodată probioticele susţin un mediu favorabil pentru absorbţia corectă a nutrienţilor.

Continuare articol in data de 23.10.2013 ...

Alexandra Găinuşă

Consultant Walmark

Comentarii

comentarii: 0 | ultimul: 1.1.1 0:00:00

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook