Salată marocană

Salată marocană

Publicat: 19.12.2017

Vizualizări: 9

Morcovii sunt o importantă sursă de beta caroten. Beta carotenul este  sursă de vitamina A. Stimulează sinteza de melanină si la fel ca şi vitaminele C şi E protejează împotriva radicalilor liberi.

Ingrediente: 

-          ¼  ceaşcă fistic prăjit

-           Sare grunjoasă şi piper

-            ½  kg morcovi , tăiaţi fâşii

-           ¼  ceaşcă de stafide

-           3 linguri de suc ​​de lămâie

-           2 căţei de usturoi , pastă

-           ½  linguriţă chimen

-           ½  linguriţă boia de ardei

-           ¼  linguriţă de scorţişoară

-           1/8  linguriţă piper cayenne (opţional)

-           2 linguri ulei de măsline extra- virgin

-           ¼  ceaşcă frunze proaspete de coriandru

Mod de preparare:
 

Morcovii se fierb timp de 5-7 minute într-o oală cu apă şi sare. În ultimul minut se adaugă şi stafidele. După fierbere se scurg şi se clătesc sub jet de apă rece.

Într-un bol mediu se  amestecă sucul  de lămâie , usturoiul , chimenul , boiaua de ardei , scorţişoara , şi  piperul cayenne (opţional)  şi  se condimentează cu sare şi piper . Amestecând constant, se adaugă treptat uleiul de măsline .
 

Se adaugă morcovii , fisticul , şi frunzele de coriandru. Se  amestecă până la omogenizare.

Poftă bună!!