Recapătă-ţi energia după sărbători!

Vacanţa de sărbători a trecut mai repede decât ne aşteptăm. Mesele îmbelşugate, şedinţele de cumpărături şi întâlnirile cu prietenii sunt acum doar o amintire frumoasă.  Deşi nu există nicio reţetă pentru a scăpa de lipsa de energie post-vacanţă,  există câteva modalităţi care pot uşura tranziţia către rutina zilnică.

6.1.2014

Exerciţii fizice –  Activităţi precum plimbări în aer liber, jogging, dans, fitness ard caloriile acumulate în această perioadă într-un mod sănătos. Totodată, exerciţiile fizice zilnice îmbunătăţesc starea de spirit şi ajută organismul să treacă mai uşor peste această perioadă de tranziţie.

Dieta – În această perioadă trebuie să acordăm o importanţă deosebită dietei. Se recomandă evitarea alimentelor cu un conţinut ridicat în grăsimi şi zaharuri şi a băuturilor alcoolice şi carbogazoase.  Pentru a reda organismului energie şi vitalitate trebuie să adoptăm un regim alimentar ce ajută la detoxifiere. Câteva alimente recomandate: iaurt, fructe şi legume, miere, ceai verde, ghimbir, cereale integrale.

Odihnă – Înainte de a vă întoarce la locul de muncă asiguraţi-vă că mai aveţi 1-2 zile libere pentru a oferi organismului timpul necesar pentru odihnă.  Nu ignorati cele 8 ore de somn şi încercaţi să vă treziţi la aceeaşi ora chiar şi la sfârşit de săptămână.

Vitamine şi minerale – Aportul zilnic de nutrienţi este extrem de important pentru menţinerea unui sistem imunitar sănătos. Suplimentele alimentare ce conţin combinaţii de vitamine şi minerale sunt necesare atunci când alimentaţia nu poate asigura necesarul zilnic din aceşti nutrienţi. Acestea susţin sistemul imunitar şi menţin un nivel optim de energie pe tot parcursul zilei.

Alimentele ingerate în perioada sărbătorilor asigură un aport dublu de calorii în raport cu necesarul zilnic.  Toxinele care se acumulează în organism în această perioadă pot genera grave probleme de sănătate.  Detoxifierea organismului se bazează pe eliminarea toxinelor, curăţarea organismului şi asigurarea substantelor nutritive, din interior spre exterior. Pentru protecţia şi regenerarea ficatului sunt recomandate suplimente pe bază de silimarină, fosfatidilcolină, acid alfa lipoic, păpădie (rădăcină), trimetilglicină, N-Acetil Cisteină.

Alexandra Găinuşă

Consultant Walmark

Comentarii

comentarii: 0 | ultimul: 1.1.1 0:00:00

Alătură-te discuţiei

Meniu principal

Caută

Caută

Coşul de cumpărături
Identificare
Ĩnscrie-te în CSW
x

Ai uitat parola?

Ĩnscrie-te în CSW

Login prin Facebook

APEL GRATUIT
0 800 800 279
L-V: 8:30-17:00
Vino cu noi pe Facebook