Merișorul: miracolul naturii

Merișorul: miracolul naturii

Publicat: 01.01.2018

Vizualizări: 263

Indienii americani din trecut îşi tratau cu ele rănile, iar primii colonişti din Anglia le foloseau pentru lipsa poftei de mâncare, probleme digestive şi afecţiuni ale sângelui. Considerate super fructe în regiunile nordice, nu mai încape îndoială că fructele de merișor au numeroase beneficii pentru sănătate.

Natura ne face uneori daruri extraordinare. Ea ne învață să prevenim bolile și ne oferă tot ce avem nevoie pentru a ne proteja. Fructele de merișor au fost utilizate timp de secole întregi ca hrană, dar și ca medicament, ele fiind considerate cele mai sănătoase fructe de pădure. Cu un conținut important de proteine, provitamina A, vitaminele B1, B2 și C, fructele de merișor pot fi consumate proaspete sau uscate, ca atare, în prăjituri sau dulceață. Indiferent de forma în care le consumați, ele își păstrează proprietățile curative și vă oferă o cale delicioasă spre sănătate. Merișorul oferă energie, ajută la eliminarea kilogramelor în plus, vindecă tusea, rănile, ajută în tratarea reumatismului și a bolilor renale, întărește dantura și sistemul osos, scade colesterolul, ajută inima și funcțiile cerebrale și are efect antiinflamator, antioxidant, antibacterian.

Dacă toate aceste beneficii nu v-au convins, mai adăugăm unul: fructele de merişor previn şi tratează infecţiile tractului urinar, reducând capacitatea bacteriei E. coli de a se fixa pe mucoasa vezicii urinare şi a uretrei. Infecțiile tractului urinar sunt cel mai des întâlnite la femei, studiile arătând că 50% dintre femei au cel puțin o infecție urinară în timpul vieții lor.

Tratamentul cu antibiotice rămâne terapia standard pentru combaterea infecțiilor urinare, dar în multe cazuri, acesta are eficiență limitată, infecţiile reapărând cu regularitate. În plus, unele dintre bacteriile care provoacă infecţii urinare au devenit rezistente la antibiotice. Cu foarte puține contraindicații, merișorul este unul dintre remediile naturiste cele mai sigure și are rezultate excelente în prevenirea infecțiilor și ameliorarea simptomelor infecțiilor tractului urinar. Încă din anii ’20, oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care consumau o cantitate mare de merişor prezentau mai mult acid în urină. Cum bacteriile nu pot supravieţui într-un mediu acid, s-a ajuns la concluzia că o dietă bogată în merişoare este extrem de benefică pentru afecţiunile tractului urinar. Conform Agenției Franceze pentru Siguranță Alimentară, doza zilnică de 36 mg proantocianide din fructe de merișor previne aderarea bacteriilor de pereții vezicii urinare și uretrei, în special a bacteriei Escherichia Coli. Prin îndepărtarea bacteriilor din tractul urinar, se ameliorează simptomatologia, iar disconfortul cauzat de această simptomatologie dispare.

Recomandarea Walmark:

O infecţie urinară netratată vă poate afecta rinichii. Cel mai important lucru este prevenirea apariţiei infecţiilor de tract urinar. Există o serie de măsuri pe care le puteţi lua pentru a evita apariţia unei infecţii: urinaţi de câte ori simţiţi nevoia; încercaţi să goliţi vezica urinară de cel puţin patru ori în timpul zilei; evitaţi purtarea hainelor strâmte; este recomandată utilizarea lenjeriei de corp din bumbac; consumaţi minimum opt pahare de apă pe zi; evitaţi alimentele iritante (cafea, alcool, condimente iuţi, îndulcitori artificiali).

În gama Urinal® se utilizează soiuri de merișor cultivate în America de Nord, atent selecționate pentru concentrația ridicată de proantocianide. Urinal® Akut elimină bacteria E. coli din prima zi de administrare și stopează infecțiile urinare repetate, iar Urinal® BALANCE este recomandat în special după administrarea de antibiotice, în cazul infecţiilor acute.

Articol preluat din revista Clubul Sanatatii Walmark editia toamna 2014.

Triumful prudenţei
03.02.2020

Triumful prudenţei

Instinctul şi experienţa le-au învăţat pe femei să fie prudente când trebuie să se expună mediului exterior, chiar şi atunci când e vorba despre o activitate relaxantă.

Citește mai mult
Vizualizări: 207