Sfaturi pentru toamnă de la consultantul Walmark

Sfaturi pentru toamnă de la consultantul Walmark

Publicat: 24.09.2019

Vizualizări: 47

Odată cu înaintarea în vârstă seinstalează diminuarea ireversibilă a volumului ţesutului cerebral, însoţită de reducerea capacităţii intelectuale. Este bine să prevenim apariţia acestor modificări de la nivel cerebral prin asigurarea unei circulaţii sangvine normale şi a suportului nutritive pentru celulele nervoase.

     Absorbţia substantelor nutritive, a vitaminelor şi a mineralelor este mai redusă la persoanele vârstnice, de aceea organismul uman trece prin  mai multe etape în cursul vietii, iar printre acestea, îmbatrânirea este un proces fiziologic normal, care afecteaza întreg corpul uman. Ce putem face sa atenuam efectele înaintarii în vârsta sau sa încetinim evolutia proceselor degenera.

     Ce putem face să atenuăm efectele înaintării în vârstă sau să încetinim evoluţia proceselor degenerative?

     Pentru început, ar trebui sa evitam fumatul, alcoolul, obiceiurile alimentare daunatoare (alimentatie bogata în grasimi, zahar rafinat etc.), sa facem miscare si sa evitam sedentarismul. Batrânetea aduce o serie de modificari anatomice, fiziologice, psihologice si sociale. Odata cu înaintarea în vârsta  apar cresterea în greutate (creste grasimea corporala), scaderea masei  si a fortei musculare, reducerea densitatii osoase, scaderea acuitatii vizuale,  diminuarea auzului, la nivelul aparatelor respirator, cardiac, renal, digestiv se observa diminuarea progresiva a functiilor specifice acestora, ce au ca rezultat  cresterea susceptibilitatii pentru apari- tia unor boli cum ar fi obezitatea, diabetul zaharat tip 2, osteoporoza, artroza, cataracta, glaucomul, surditatea, hipertrofia benigna de prostata, depresia,  boala Parkinson etc.

     Odată CU SCĂDEREA expunerii la soare şi cu reducerea absorbţiei de calciu, la vârstnici apare osteoporoza (reducerea accentuată a densităţii osoase), deseori pacienţii prezentând şi artroză (boală degenerativă articulară). Aceste boli sunt mai frecvente la femei, mai ales după după instalarea menopauzei. Pentru a preveni apariţia osteoporozei se recomandă să aveţi o alimentaţie bogată în calciu şi vitamina D (legume: varză, salată, fasole; fructe crude, nuci, alune, peşte: macrou, hering, somon; produse lactate), să vă expuneţi la lumina soarelui, să evitaţi sedentarismul şi să efectuaţi exerciţii fizice regulat, să administraţi suplimente alimentare cu calciu, vitaminele D şi K atunci când necesarul zilnic nu este asigurat. Pentru a preveni instalarea bolii artrozice sau pentru ameliorarea simptomelor sunt foarte importante scăderea greutăţii corporale, reducerea solicitărilor la nivel articular, evitarea ortostatismului (statului în picioare) prelungit, efectuarea de exerciţii fizice uşoare, administrarea de suplimente alimentare condroprotectoare. Din gama de produse Walmark puteţi folosi ArtroStop Rapid.

     La NIVELUL CREIERULUI, odată cu înaintarea în vârstă se instalează diminuarea ireversibilă a volumului ţesutului cerebral, însoţită de reducerea capacităţii intelectuale. Este bine să prevenim apariţia acestor modificări de la nivel cerebral prin asigurarea unei circulaţii sangvine normale şi a suportului nutritive pentru celulele nervoase. Din gama Walmark pot fi utile produsele GinkoPrim, pentru a susţine circulaţia sangvină cerebrală, şi Lecitină pentru susţinerea memoriei, atenţiei şi concentrării.

     Absorbţia SUBSTSNŢELOR nutritive, a vitaminelor şi a mineralelor este mai redusă la persoanele vârstnice, de aceea trebuie suplimentat aportul lor zilnic prin administrarea de suplimente alimentare bogate în vitamine şi minerale. Din gama Walmark vă recomand  Spektrum Imunactiv  sau Spirulina (conţine o cantitate însemnată de vitamine, minerale, proteine).

     Urmând aceste recomandări, puteţi să vă bucuraţi de fiecare clipă a vieţii.