Tangoul, pasiune fără vârstă

Tangoul, pasiune fără vârstă

Publicat: 14.03.2011

Vizualizări: 16

Tangoul este un dans de societate care, prin stilul său propriu, acompaniază iubirea, tristeţea, speranţele, pasiunile și emoţiile fiecărui dansator. Este o experienţă personală pe care cuplul de dansatori o trăiește în ringul de dans. Provenit dintr-un vechi dans popular spaniol şi cizelat de către argentinienii din Buenos Aires, tangoul argentinian a cuprins Parisul, Londra, Roma, Berlinul şi mai apoi New York-ul, unde a vrăjit numeroși muzicieni, poeţi, pictori și oameni maturi în căutarea unor experienţe unice. Este o îmbinare între dans, muzică și literatură!

Tangoul, perceput de cuplurile de dansatori ca un ritm într-o muzică simplă care le acompaniază stările, are o anumită maturitate artistică. Nu există reguli care să îţi limiteze creativitatea sau libertatea de mișcare.

Dansând tangou, comunici prin gesturi și prin mișcări cu partenerul tău. Se creează astfel un anumit ritm prin care reușești să îţi simţi partenerul și să te conectezi la emoţiile și trăirile lui.

O particularitate a tangoului este că partenerii de dans se schimbă după cel mult patru melodii, iar fiecare dintre ei își doreşte să întâlnească și să danseze cu noi oameni. Se experimentează trăiri, stări și atitudini.

Femei a își urmează partenerul, îi intuiește mișcările și vine în întâmpinarea acestora. Este vorba de atitudine și de antrenament. Pentru a fi un bun dansator de tangou este necesară o foarte bună condiţie fizică. Mobilitatea şi expresivitatea corpului sunt strâns legate una de cealaltă, iar un disconfort, oricât de mic, poate să strice vraja care se creează între cei doi parteneri de dans.

Durerile articulare sunt prezente mai ales la persoanele active, care îşi solicită corpul. După o anumită vârstă, cel mai adesea după 35 de ani, mai toată lumea simte un anumit disconfort după ce realizează un efort prelungit şi pune presiune pe articulaţii.

Se pot încerca și câteva metode alternative pentru ameliorarea durerilor articulare, care aduc un beneficiu minor în cazul durerilor articulare și te ajută să recapeţi pasiunea în tangou. Poţi încerca să reduci senzaţia de durere cu ajutorul unor comprese reci, al unor pungi cu apă la congelator sau al unor comprese  calde care relaxează mușchii din jurul articulaţiei dureroase. Pentru a face faţ ă durerilor de articulaţii, este important să ai o alimentaţie sănătoasă, un program de exerciţii fizice ușoare care să ajute la creșterea mobilităţii și flexibilităţii.

La tangou, provocarea vine și de la ţinuta specială acestui dans: încălţămintea constă în pantofi cu toc de 6-8 cm pentru femei și de 3-4 cm pentru bărbaţi. În ceea ce privește îmbrăcămintea, aceasta este conser vatoare : rochie sau fustă-pantalon pentru femei și cămașă și pantaloni de stofă pentru bărbaţi, menită să nu stânjenească mișcările.

Femeia are atuul intuiţiei , poate merge cu spatele, și nevăzând direcţia, femeia simte următoarea mișcare a partenerului. Și este cu atât mai provocator pentru că nu există reguli. „Tangoul se întâmplă de la un pas la altul, la fel ca viaţa.“ Vă încurajăm să începeţi lecţii de tangou la orice vârstă. Cu siguranţă vă veţi îndrăgosti de acest dans.

 Aşteptăm să ne povestiţi experienţa voastră şi cum aţi descoperit tangoul. Cele mai interesante păreri, sfaturi şi recomandări pentru pasionatii de tango vor fi publicate în urmatorul număr al revistei Clubului Sănătăţii Walmark.

 

Idei sanatoase

• Postura dumneavoastră este foarte importantă pentru presiunea aplicată pe articulații. Umerii, șoldurile și genunchii ar trebui să fie trei puncte unite de o linie imaginară dreaptă. De aceea un spate drept va ajuta sistemul osos și cel muscular să se detensioneze, funcționând mai bine.

 • Dacă aveți un serviciu care vă cere o muncă de birou, încercați să evitați scaunele joase și pozițiile incomode. Coapsele trebuie să fie paralele cu solul, pentru ca așezarea și ridicarea să nu cauzeze dureri articulare.

• Încercați să vă păstrați în limitele normale de greutate printr-o alimentație sănătoasă. Greutatea se resimte pe articulații. Atunci când urcați scări, articulațiile suportă până la de cinci ori greutatea corporala