Nu lăsa stresul să-ţi afecteze viaţa!

Nu lăsa stresul să-ţi afecteze viaţa!

Publicat: 31.01.2013

Vizualizări: 6

Realitatea este principala cauză de stres printre cei ancorati în ea” – Jane Wagner. Viaţa modernă este plină de provocări, termene limită, frustrări şi piedici. Pentru mulţi dintre noi aceste situaţii pot fi copleşitoare. Biochimistul Hans Hugo Bruno Selye defineşte stresul ca fiind răspunsul fizic normal pe care individul îl are în urma agresiunilor mediului.

Deşi în doze mici stresul  te poate  ţine într-o stare alertă şi te poate motiva, în doze mari are efecte negative la nivel fizic, mental şi emoţional.

Studiile  desfăşurate pe parcursul  mai multor ani relevă faptul că persoanele care îşi desfasoară activitatea în condiţii constante de stres sunt predispuse la boli de inimă, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, depresie şi tulburări de somn.

 Câteva simptome cauzate de stres sunt:

  • probleme de concentrare
  • anxietate
  • senzaţie de covârsire
  • greaţă, ameţeli
  • tulburări de somn
  • deprinderea unor ticuri nervoase

Pentru a scăpa de stres trebuie să înţelegem că nu evenimentele externe ne fac rău ci modul în care reacţionăm la acestea.

Complexul de vitamine B  contribuie la funcţionarea normală a inimii (vit B1), contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ (vit B2), oferă energie (vit B3), contribuie la reducerea oboselii şi extenuării (vit B5),  sprijină capacitatea de învăţare (vit B6), stimulează regenerarea celulară (acid folic) şi menţine sănătatea psihică (vit B12).

Vitamina C – ajută sistemul imunitar în perioadele de efort fizic, contribuie la formarea normală a colagenului si susţine buna funcţionare a sistemului nervos.

Vitamina E – are cea mai importantă activitate biologică în organism, este un puternic antioxidant şi este  important în mod special, pentru protejarea celulelor sângelui, sistemului nervos, muşchilor scheletici şi retinei ochiului împotriva radicalilor liberi.

Vitamina H sau Biotina este benefica în dureri şi crampe musculare, stări de oboseală, ajută la vindecarea eczemelor şi a dermatitelor.

Cuprul – se găseşte în toate ţesuturile organismului şi ajută corpul să utilizeze fierul din sânge. Reduce acţiunea radicalilor liberi şi sprijină sistemul imunitar.

Zincul – contribuie la menţinerea funcţiei cognitive (concentrare, învăţare, memorie şi logică).

Alexandra Gainusa

Consultant Walmark

  

 

Învață să-ți păstrezi mintea limpede și puterea de concentrare!
21.04.2011

Învață să-ți păstrezi mintea limpede și puterea de concentrare!

Dincolo de oboseală, de plictiseală sau de alţi factori care vă pot distrage atenţia, concentrarea e o capacitate care depinde mult de tonusul personal și e puternic influenţată de circulaţia sangvină.

Citește mai mult
Vizualizări: 287
Fericire în doi paşi
03.03.2020

Fericire în doi paşi

Niciodată nu este prea târziu sa fii fericit. Mişcarea te face să te simţi sănătate liber, optimist, să începi ziua cu zâmbetul pe buze. Un corp sănătos şi în formă este garanţia unei stări de bine, iar un corp frumos şi echilibrat este un motiv în plus de admiraţie a celor din jurul tău.

Citește mai mult
Vizualizări: 277
O primăvară plină de energie
02.03.2020

O primăvară plină de energie

În fiecare zi suntem expuşi influenţelor negative ale mediului înconjurător poluat, stresului, sedentarismului, alimentaţiei dezechilibrate, etc. Acţiunea acestor factori nocivi poate provoca apariţia unor diferite boli – de la tulburări de digestie, insomnie, oboseală accentuată, epuizare, până la depresii şi scăderi severe ale imunităţii.

Citește mai mult
Vizualizări: 79