Vită cu ardei şi brocoli

Vită cu ardei şi brocoli

Publicat: 12.12.2017

Vizualizări: 24

Această reţetă este recomandată persoanelor cu carenţă de fier în organism deoarece conţine carne roşie (o sursă importantă de fier) şi broccoli (bogat în vitamina C care creşte gradul de absorbţie a fierului). Alimente recomandate: nuci, prune, banane, orez, grâu, fasole boabe şi păstăi, spanac, sfeclă, carnea roşie precum: rinichi, inimă şi ficat, migdale, carne de miel. Alimente de evitat: cafea, ceai negru, ardei iute, alcool în exces.

Ingrediente:

-          300 g muşchi de vită,

-          1 ardei gras roşu,

-          un buchet de broccoli,

-          1 fir de ceapă verde,

-          1 bucată ghimbir,

-          2 căţei de usturoi,

-          3 linguri ulei vegetal,

-          1 linguriţă oţet de vin,

-          2 linguriţe sos de soia,

-          2 linguriţe vin de orez,

-          1 linguriţă ulei de susan,

-          1 linguriţă amidon de porumb sau cartofi,

-          1 linguriţă seminţe de susan ,

-          un praf de sare.

Mod de preparare:

  1. Carnea de vită se taie fâşiuţe, se pune într-un castron, iar peste ea se pune sarea, amidonul, 1 linguriţă vin de orez, 1 linguriţă sos de soia;
  2. Ghimbirul, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Jumătate din cantitate se pune peste carne, se amestecă şi se lasă la marinat 15 min;
  3. Broccoli se desface în bucheţele şi se pune într-o oală cu apă fiartă. Se lasă aşa 5 min după care se scoate şi se pune la scurs;
  4. Într-un castron se pregăteşte  sosul  din: uleiul de susan, restul de sos de soia, oţetul de vin şi restul de vin de orez;
  5. Într-o tigaie se  încing 2 linguri de ulei vegetal peste care se adaugă carnea de vită marinată. Se căleşte carnea câteva minute, după care se scoate şi se lasă deoparte;
  6. Într-un  wok se încinge lingura de ulei vegetal rămasă, se adaugă  restul de ceapă, usturoi şi ghimbir, se căleşte câteva secunde, după care se adaugă  ardeiul gras tăiat fâşiuţe;
  7. Se mai căleşte câteva secunde, după care se  adaugă înapoi carnea pregătită înainte.
  8. Se adaugă şi bucheţelele de broccoli, iar peste toate se toarnă sosul pregătit mai devreme. Se mai amestecă de câteva ori şi se ia de pe foc.

Poftă bună!