Vită cu ardei şi brocoli
Publicat: 12.12.2017
Vizualizări: 24
Această reţetă este recomandată persoanelor cu carenţă de fier în organism deoarece conţine carne roşie (o sursă importantă de fier) şi broccoli (bogat în vitamina C care creşte gradul de absorbţie a fierului). Alimente recomandate: nuci, prune, banane, orez, grâu, fasole boabe şi păstăi, spanac, sfeclă, carnea roşie precum: rinichi, inimă şi ficat, migdale, carne de miel. Alimente de evitat: cafea, ceai negru, ardei iute, alcool în exces.
Ingrediente:
- 300 g muşchi de vită,
- 1 ardei gras roşu,
- un buchet de broccoli,
- 1 fir de ceapă verde,
- 1 bucată ghimbir,
- 2 căţei de usturoi,
- 3 linguri ulei vegetal,
- 1 linguriţă oţet de vin,
- 2 linguriţe sos de soia,
- 2 linguriţe vin de orez,
- 1 linguriţă ulei de susan,
- 1 linguriţă amidon de porumb sau cartofi,
- 1 linguriţă seminţe de susan ,
- un praf de sare.
Mod de preparare:
- Carnea de vită se taie fâşiuţe, se pune într-un castron, iar peste ea se pune sarea, amidonul, 1 linguriţă vin de orez, 1 linguriţă sos de soia;
- Ghimbirul, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Jumătate din cantitate se pune peste carne, se amestecă şi se lasă la marinat 15 min;
- Broccoli se desface în bucheţele şi se pune într-o oală cu apă fiartă. Se lasă aşa 5 min după care se scoate şi se pune la scurs;
- Într-un castron se pregăteşte sosul din: uleiul de susan, restul de sos de soia, oţetul de vin şi restul de vin de orez;
- Într-o tigaie se încing 2 linguri de ulei vegetal peste care se adaugă carnea de vită marinată. Se căleşte carnea câteva minute, după care se scoate şi se lasă deoparte;
- Într-un wok se încinge lingura de ulei vegetal rămasă, se adaugă restul de ceapă, usturoi şi ghimbir, se căleşte câteva secunde, după care se adaugă ardeiul gras tăiat fâşiuţe;
- Se mai căleşte câteva secunde, după care se adaugă înapoi carnea pregătită înainte.
- Se adaugă şi bucheţelele de broccoli, iar peste toate se toarnă sosul pregătit mai devreme. Se mai amestecă de câteva ori şi se ia de pe foc.
Poftă bună!