Andreea, Zalau:
Am 24 de ani si in urma cu 3 luni am fost diagnosticata cu coxartroza la soldul drept. Am urmat doua saptamani de fiziotarapie, dar acum, in anotimpul rece, durerila ma chinuie. In ce masura este recomandat Artroflex sau Artrostop in cazul bolii mele?
02.12.2004 la 00:00
Cu stima,
Dr. Ion Bulacu:
Stimata doamna,
Ambele genuri de produse amintite de dvs. contin substante care se incadreaza in categoria "condrorestaurative" (glucozamin, condroitin), adica substante ce refac structura fiziologica a cartilajului articular, in special in situatia in care acesta sufera de afectari artrozice (cum se intampla in situatia coxartrozei dvs.). Asadar, acest tip de produse v-ar putea fi de folos.
Diferenta majora intre cele 2 tipuri de produs consta in faptul ca ArtroStop PLUS (produs de Walmark) este unicul produs din Romania care contine nu numai glucozamin, ci si extract de Boswellia serrata, un foarte eficient antiinflamator natural ce nu prezinta nici un efect secundar nedorit in administrare (aceste efecte secundare sunt, de fapt, motivul pentru care antiinflamatoriile clasice nu sunt prea "agreate"). In consecinta, ArtroStop PLUS nu are efect doar pe refacerea structurilor cartilaginoase (fenomen care se traduce doar intr-o mica masura in ameliorarea simptomatologiei), ci actioneaza incisiv si in ceea ce priveste diminuarea durerilor, a intepenirii articulatiilor, precum si imbunatatirea mobilitatii.
In concluzie, va recomand sa folositi ArtroStop PLUS in doza de 3 tablete zilnic, in cure de 2-3 luni cu inca 1-2 luni de pauza intre 2 cure.
02.12.2004 la 00:00