Anonim:
Am 40 de ani, 1.60m, lucrez in conditii de stres circa 12 ore/zi, nu fac efort fizic si mananc o singura data pe zi (de obicei sera). Am 67 de kg. Am cumparat de la farmacie Viaredin si mi s-a recomandat: 3tablete/zi. Prospectul dvoastra. recomanda altceva. Este un tratament corect cel recomndat de farmacist? Multumesc.
26.08.2004 la 0:00
Dr. Ion Bulacu:
Stimata doamna,
Doza recomandata de producator pentru Viaredin tablete este de 2 tablete/zi, cate una cu jumatate de ora inainte de mesele principale (mic-dejun si dejun). Probabil ca doamna farmacista a fost putin derutata de vechea recomandare de administrare (primele 2 saptamani cate 4 tablete/zi, dupa care 2 tablete/zi).
Probabil ca ati observat ca am trecut la "mesele principale" micul-dejun si pranzul. Desi programul de lucru nu va permite, ideal ar fi ca acestea sa fie mesele de peste zi, si nu cina. Stiti cu siguranta ca este destul de putin eficient sa nu mancati toata ziua daca seara compensati... Cina ar trebui sa fie cat mai frugala, cu salate, iaurturi, in general cu cat mai putine calorii.
De asemenea, efortul fizic este extrem de important, cu atat mai mult cu cat o persoana sedentara nu prea are cum sa "arda", sa elimine depozitele de grasimi. Din informatiile de pe cutia de Viaredin si din cele aflate in pliantul din interior, veti remarca faptul ca nu recomandam doar administrarea produsului, ci si efectuarea de exercitii fizice, respectarea unor masuri dietetice etc.
26.08.2004 la 0:00