MARINELA GEORGETA, TARGOVISTE:
Am primit de la dvs. produsul URINAL, si am fost surprinsa sa constat ca in prospectul ce insoteste flaconul, difera datele inscrise fata de reclama din revista si site si anume: CARE ESTE EXTRACTUL? DE MERISOR SAU DE AFINE? DE CE NU ESTE SCRIS PE PROSPECT MODUL DE ADMINISTRARE AL PRODUSULUI?
21.12.2006 la 8:08
Dr. Ion Bulacu:

Stimata doamna,

Atat afinele, cat si merisorul, fac parte din familia Vaccinium - in unele carti de fitoterapie se stipuleaza faptul ca merisorul ar fi, de fapt, o subspecie de afine.

Prima varianta de Urinal continea  Vaccinium oxycoccus , regasita in unele carti de specialitate drept "afina", iar noua formula contine Vaccinium macrocarpon , catalogat ca "merisor" (cranberries). Din acest motiv, actuala schimbare de mesaj se refera la anuntarea unei alte surse pentru substantele active, patentata de Walmark (NutricranTM, concentrat uscat din suc de merisor - V. macrocarpon). Aceasta modificare apare, dealtfel, si in noile cataloage aparute in aceasta toamna, insa procesul de schimbare a intregului lot de etichete dureaza ceva mai mult.

Legat de modul de administrare a produsului, normele UE impun ca informatiile sa fie postate pe cutie, la vedere, si nu pe prospectele din interior. Din acest motiv, toate datele referitoare la produs (caracteristici, compozitie, efecte, mod de administrare, valabilitate, producator, importator etc.) se regasesc pe spatele cutiei.

Cu stima,

21.12.2006 la 0:00