kinga, cluj-napoca:
Buna ziua , Am si eu o problema, as dori sa imi spuneti daca aveti cewa tratament pt. bulimie, desi nu resuesc sa maninc nimic, de frica sa nu ma ingras. Stiu ca este nevoie de tratament psihologic, dar poate aveti ceva produse naturale. Astept sa imi scrieti. Cu respect, Kinga
05.09.2004 la 00:00
Dr. Ion Bulacu:
Stimata doamna,
Daca este vorba de o crestere temporara a apetitului alimentar, din gama produselor Walmark ati putea folosi Viaredin cocktail si Viaredin tablete, suplimente nutritionale care reduc pofta de mancare exagerata.
Daca, totusi, vi s-a pus diagnosticul de BULIMIE (care reprezinta ceva mai mult decat o simpla exacerbare a poftei de mancare), ar fi nevoie de un consult si, eventual, de un tratament psihiatric sau psihoterapeutic. In primul rand va recomand sa cereti sfatul unui medic psihiatru pentru a vedea daca este vorba de bulimie si, daca aceasta supozitie se infirma, va recomand sa incepeti o cura mixta cu Viaredin cocktail de 2 ori pe zi (de exemplu, in locul gustarii de la ora 11:00 si al mesei de seara) combinat cu Viaredin tablete, 1 dimineata si 1 la pranz, cu jumatate de ora inainte de mese.
Pe perioada urmarii acestei cure este indicat sa cresteti aportul de lichide neindulcite si neacidulate (peste 2 litri zilnic), sa cresteti consumul de alimente ce contin fibre vegetale (fructe, legume verzi etc.) si sa efectuati un program regulat de exercitii fizice, in vederea inlocuirii tesutului adipos nedorit. Aceste produse pot fi folosite pana in momentul in care considerati ca ati ajuns la greutatea dorita (adica le puteti administra si pe o perioada mai lunga). Produsele Walmark pentru slabire, fiind in exclusivitate naturale, nu au efecte secundare nedorite, nu interactioneaza negativ cu alte tratamente facute in paralel si nu dau fenomenul de "rebound" la intreruperea administrarii (crestere rapida a numarului de kg dupa oprirea administrarii). In plus, folosirea de Viaredin se deosebeste esential de utilizarea altor produse pentru slabit si prin faptul ca ofera, pe langa substantele utile strict in cura de slabire, si un aport suficient de vitamine si minerale, pentru a preveni aparitia unor probleme de sanatate (anemii, hipocalcemii, dereglari hormonale s.a.).
06.09.2004 la 00:00