Lacramioara, Iasi:
Buna ziua domnule doctor! Am 37 de ani. Sunt operata de tumora (benigna) in canalul medular in regiunea cozii de cal, am avut si un infarct medular intre ultimele doua operatii, sunt purtatoare de sonda urinara. In urma acestora mi-au fost afectati nervii motori si senzitivi, momentan fiind intr-un scaun cu rotile. Acum imi pot misca picioarele , mai putin laba piciorului. Am zone de pe picioare unde nu simt nimic la atingere, dar simt durere , contractii, intepaturi(mai ales de la glezna in jos). Port sonda din 1 octombrie 2003, si nu imi pot elimina scaunele normal(mi se face o mica clisma zilnic, iar scaunele sunt tari). La genunchiul stang am o algoneurodistrofie cu un inceput discret de osteoporoza. In plus am 95 de kg si doar 1.62. As vrea sa slabesc si sa-mi rezolv cat de cat celelalte probleme (mersul, genunchiul, sfincterele) . Imi puteti recomanda ceva?
25.01.2005 la 00:00
Dr. Ion Bulacu:
Stimata doamna,
Din pacate in situatia de fata este vorba de un adevarat "cerc vicios": neputand face efort fizic -> greutatea corporala creste -> influenta asupra activitatii inimii nu este tocmai benefica -> astfel creste dificultatea de a depune efort -> greutatea creste si mai mult...
La cele 95 kg si 1,62 m inaltime, va incadrati deja la obezitate, asadar ma indoiesc de o eventuala actiune benefica prompta a suplimentelor nutritionale destinate slabirii. Va recomand sa consultati un endocrinolog sau un nutritionist, fiind vorba deja de o "boala" in sine.
26.01.2005 la 00:00