Camelia Elena, Brasov:
Care sunt alimentele cu IG scazut?Unde pot gasi o lista cu aceste alimente ci indice glicemic scazut pentru a-mi putea adapta dieta?
12.04.2005 la 0:00
Dr. Ion Bulacu:
Stimata doamna,
Indicele glicemic al alimentelor este stabilit în functie de efectul lor imediat asupra nivelului de glucoza din sange. Alimentele cu un IG ridicat produc o crestere rapida si semnificativa a nivelului de zahar din sange. Acest fapt declanseaza o eliberare crescuta de insulina care, pe langa multe alte efecte, transforma glucoza in grasimi ce se depun. Consecutiv acestei scaderi a glicemiei apar senzatia de foame si iritabilitatea. Dimpotriva, la folosirea alimentelor cu un IG scazut, nu se produce o oscilatiei majora a nivelului de glucoza din sange si, deci, nu se ajunge la manifestari negative.
Daca ne hotaram sa ne modificam meniul zilnic, e bine să preferam alimente cu un index glicemic mai scazut. Acest lucru duce la o eficientizare a procesului de slabire.
Va voi trimite direct pe adresa dvs. de e-mail o lista cu diverse alimente si indicele lor glicemic.
12.04.2005 la 0:00