Iulia, Ploiesti:
D-le doctor, doresc sa raman insarcinata, dar inainte doresc sa-mi pregatesc organismul pentru acest eveniment. Ce-mi recomandati? (Analize, medicatie?)
30.08.2004 la 00:00
Dr. Ion Bulacu:
Stimata doamna,
Din gama produselor comercializate de compania Walmark va recomand PRENATAL vitamine, un supliment nutritional produs de compania americana Nature's Bounty. Doza recomandata este de 1 tableta la 2 zile. Acest produs va ofera toata paleta de vitamine, minerale si oligoelemente necesara atat femeilor gravide sau care alapteaza, cat si celor care urmeaza sa devina mamici.
Totodata, va sfatuiesc sa contactati un medic ginecolog pentru a vi se efectua un set de analize generale. Din pacate, la noi in tara aceste analize de rutina pentru o viitoare sarcina nu se realizeaza in mod obisnuit, fapt care duce la aparitia unor variate boli ale mamei si copilului (virale, parazitare, boli ale sangelui etc.). Dintre acestea as dori sa mentionez doar cateva: hemoglobina, hematocrit, fier, calciu, sumar de urina, urocultura, proteine totale, electroforeza, anticorpi anti-Toxoplasma, anticorpi anti-rubeola, anticorpi anti-Lysteria, anticorpi anti-citomegalovirus...
30.08.2004 la 00:00