Anonim, Radauti:
De ce nu mi-a ajutat produsul CLARINOL
01.11.2006 la 18:57
Dr. Ion Bulacu:

Stimata doamna,

Modul de slabire este diferit la fiecare organism in parte, in functie de metabolismul propriu, de numarul de kilograme excedentare si de regimul de viata. Astfel, la o persoana cu un metabolism mai lent, cu „arderi” metabolice mai putin intense (constitutional), cu un numar mare de kilograme peste limita dorita, cu un regim de viata inadecvat (munca de birou, mese neregulate, stress etc.), procesul de slabire poate evolua mai lent. In consecinta, va recomand sa continuati cura deja inceputa.

Pentru mai multe informatii despre modul in care actioneaza Clarinol si despre efectele sale, puteti accesa site-ul www.clarinol.com.

Una din regulile importante aplicabile in curele de slabire este aceea de a nu se renunta in situatia in care nu se observa o scadere rapida a numarului de kilograme. In acest sens, va redau mai jos recomandarile de baza ale unui regim de slabire (concepute de nutritionisti):

Greseli pe care le facem cel mai des in timpul slabirii:

·         Trebuie sa slabesc 20 de kg intr-o luna – nu trebuie sa ne stabilim teluri exagerate, trebuie sa apreciem lucrurile intr-un mod real. O scadere sanatoasa si sigura a greutatii este considerata eliminarea a 0,5 – 1 kg saptamanal.

·         Eu nu o sa reusesc sa slabesc niciodata – sa nu ne pierdem motivatia daca desfasurarea procesului nostru de slabire nu ne indeplineste asteptarile, mai ales la femeile cu o predispozitie genetica sau hormonala pentru ingrasare.

·         Maine nu o sa mananc nimic – sa nu incercam sa compensam o supraalimentare zilnica printr-o zi in care nu mancam nimic.

·         Am scos grasimile din program – daca ne hotaram pentru o dieta cu eliminarea completa a grasimilor, procesul nostru de slabire nu va fi mai eficient. Organismul are nevoie si de un aport lipidic, insa este de dorit ca aceste grasimi sa fie de origine vegetala, nu animala.

·         Nu ma pot abtine sa mananc, deci renunt la cura de slabire – daca nu rezistam in fata prajiturilor sau a altor bunatati, sa nu ne lasam invinsi. Daca am mancat ceva ce contine multe calorii, nu inseamna ca pentru ziua aceea totul e pierdut si, ca atare, putem servi la cina salata de cartofi, snitele, prajituri. Este de preferat sa iesim la o plimbare sau la un jogging usor.

·         Am mai luat 300 de grame – sa nu exageram cu controlul greutatii. Ritmul de slabire nu este unul constant, inregistrandu-se si perioade in care greutatea mai creste putin. Nu are sens sa ne cantarim de cateva ori pe zi. Greutatea noastra oscileaza permanent si, de aceea, cel mai bine este sa ne cantarim nu foarte des, intotdeauna dimineata, pe stomacul gol.

06.11.2006 la 0:00