Antigona, Drobeta Turnu Severin:
Domnule Doctor, as aprecia enorm de mult efortul dumneavoastra de a-mi oferi cateva sfaturi cu privire la problemele mele. Incerc sa le rezum in cateva cuvinte. Am 30 de ani iar acum trei ani am dat nastere unei fetite si de atunci am ramas cu o durere de spate cumplita. Momentul declansarii durerii a coincis cu o cazatura puternica pe scarile maternitatii. De asemenea, in luna a 5-a de sarcina m-am operat de apendicita iar in urma rahianesteziei am ramas mult timp cu dureri de cap si de spate. De asemenea, 4 luni mai tarziu, nasterea a fost prin cezariana, insotita din nou de o rahianestezie. Am tinut sa va prezint aceste aspecte in ideea ca puteti asocia aceasta durere cumplita fie cu rahianestezia fie cu cazatura aceea foarte puternica. Am luat diferite tratamente, homeopat, bai termale, am facut testul pentru osteoporoza, am facut chiar recent un RMN care a descoperit in zona lombara mici protuzii. Durerile mele sunt foarte puternice in timpul noptii cand pur si simplu in a doua jumatate a noptii trebuie sa ma plimb prin casa sa imi incalzesc coloana ca sa imi gasesc linistea pentru a doua perioada a noptii. Tocmai am terminat tratamentul cu 10 fiole de miacalcic care au ameliorat cu 20% durerile si nimic mai mult. Acum ma gandesc sa incep un tratament cu cartilagiu de rechin. Pur si simplu nu mai stiu ce sa fac. Durerile pornesc din coloana, din zona lombara dar ajung pana si la omoplati si solduri, ma doare tot spatele. Va multumesc inca o data anticipat pentru sfaturi! Cu respect, Antigona
27.12.2004 la 00:00
Dr. Ion Bulacu:
Stimata doamna,
Ma tem ca in situatia dvs. administrarea Cartilajului de rechin nu ar aduce nici o ameliorare semnificativa. Din cele relatate de dvs. banuiesc ca este vorba de o hernie de disc (de fapt, se pare ca ar fi mai multe posibile hernii discale in regiunea lombara, fapt confirmat si de "micile protruzii" descoperite la RMN). Personal consider ca nu exista o legatura cauzala directa cu rahianestezia, insa ar putea sa fie corelate cu traumatismul suferit in urma cazaturii.
Va recomand sa cereti sfatul unui neurochirurg, nu neaparat pentru o interventie chirurgicala, ci mai ales pentru a investiga complet si complex starea coloanei vertebrala.
30.12.2004 la 00:00