ramona, radauti:
exista tratament pentru coxartroza,si daca da care ar fi acela?bunica mea in varsta de 70 de ani a fost diagnosticata cu,coxartroza,pe langa alte boli cum ar fi diabet,inima.de la coxartroza are niste dureri de picioare insuportabile si a ajuns chiar sa faca si mealgin si fortral,pe langa o multime de medicamente pe care le ia cum ar fi:prestarium talliton,simviocard,carbamazepina,lyrica,preductal,.ce .va multumesc anticipat
14.09.2006 la 22:36
Dr. Ion Bulacu:

Stimata doamna,

Tinand cont de varsta mamei dvs. si de stadiul foarte avansat al bolii artrozice, ma indoiesc ca administrarea de suplimente nutritionale (cum ar fi produsele ArtroStop de la Walmark) ar fi eficienta (cu atat mai putin intr-un timp scurt).

As dori sa va reamintesc faptul ca produsele care refac cartilajele articulare sunt recomandate in special pentru prevenirea aparitiei manifestarilor bolii artrozice si, secundar, pentru ameliorarea simptomelor stadiilor PRECOCE ale bolii. In cazul in care durerile au devenit insuportabile si s-au administrat tratamente foarte incisive (Mialgin, Fortral), stadiul bolii este mult prea avansat pentru administrarea de suplimente nutritionale.

Va recomand sa consultati si opinia unui reumatolog.

15.09.2006 la 0:00