Elena, comuna Bascov:
In urma analizelor fiicei mele, in varsta de 3,3 ani, i-a iesit calcemia mica (medicul a pus-o pe seama unei cresteri rapide, deoarece consuma zilnic lactate si nici nu a reiesit din analize cum ca ar elimina calciul prin urina). Mi recomandat sa-i dau 10 zile pe luna calciu pharco (3 linguri pe zi), vitamina A+D si vitamina C. Va intreb daca ii pot da calciu cu ulei de peste si va rog sa-mi spuneti care e doza zilnica, cate zile pe luna si daca ii dau in fiecare luna sau cu pauza de o luna. Va multumesc anticipat.
03.11.2004 la 00:00
Dr. Ion Bulacu:
Stimata doamna,
Asa cum bine ati observat, produsul Calciu cu ulei de peste contine cea mai mare parte din principiile active incluse in recomandarea primita: calciu + vitamina A si vitamina D din uleiul de peste. Totusi, desi fiica dvs. are peste 3 ani, v-as recomanda ca la o varsta atat de frageda sa ii oferiti aceste substante nutritive din suplimente nutritionale conditionate sub alta forma decat cea solida (de preferat, siropuri sau picaturi).
In mod obisnuit, Calciu cu ulei de peste se recomanda a fi administrat in doza de 1 capsula zilnic, in cure de 1-2 luni, 2-3 cure pe an (in special in perioadele reci).
03.11.2004 la 00:00