Corina, Bucuresti:
In urma unei ecografii abdominale mi s-a spus ca am un colecist cudat.Doresc sa stiu daca aceasta malformatie poate duce la anumite afectiuni in timp si care ar fi acestea.Pentru moment mi s-a spus ca functioneaza bine, dar nu se stie mai tarziu....Considerati ca la momentul de fata trebuie sa-i suplinesc functiile cu vreun medicamet anume si care ar fi acesta? Va multumesc anticipat
29.10.2005 la 00:00
Dr. Ion Bulacu:

Stimata doamna,

Faptul ca s-a observat la ecografie cudarea colecistului nu reprezinta o problema foarte grava. Este posibil ca, in timp, secretia biliara (fierea) sa prezinte episoade in care sa nu se elimine cu usurinta (ducand la aparitia de dureri in regiunea ficatului). De asemenea, colecistul cudat este mai predispus la a face litiaza biliara ("pietricele" la vezica biliara).

Cu toate acestea, eu va recomand sa nu va impacientati deoarece foarte multe persoane prezinta malformatii ale colecistului, unele chiar fara sa aiba cunostinta de acest fapt. Mai mult, este foarte probabil sa nu aveti niciodata de-a face cu neplacerile amintite mai sus.

31.10.2005 la 00:00