Camelia Mihaela, Bucuresti:
Produsul "ArtroStop Rapid' poate fi administrat unei persoane care sufera de diabet? Este vorba despre mama mea care are 71 de ani, este diabetica din anul 1998, iar in prezent are o valoare a glicemiei de 136. Daca nu poate fi administrat, va rog sa-mi recomandati un produs similar. Va multumesc anticipat pentru raspuns!
15.11.2006 la 10:26
Dr. Ion Bulacu:

Stimata doamna,

Ca suplimente nutritionale naturale, produsele ArtroStop nu prezinta reactii adverse, efecte secundare sau contraindicatii, nici chiar la administrarea de lunga durata (spre deosebire de antiinflamatoriile clasice).

Studiile publicate in literatura de specialitate au aratat ca glucozaminul (desi denumirea este apropiata de ideea de „glucoza”), este o substanta proprie cartilajelor articulare care, in organismul uman, nu poate fi convertit metabolic in glucoza. In consecinta, administrarea sa nu produce fluctuatii ale glicemiei, motiv pentru care produsele ce contin glucozamin pot fi folosite si de catre diabetici.

Totusi, in situatia in care diabetul este de tip I (insulino-dependent), recomand ca inainte de administrarea produselor ArtroStop sa fie consultat si medicul diabetolog, care stie cel mai bine cat de „sensibil” este nivelul glicemiei la pacientul respectiv.

15.11.2006 la 0:00