Nicoleta, Braila:
Stimate Domn, As dori sa-mi raspundeti daca se poate la urmatoarele intrebari: - cat trebuie sa dureze perioada tratamentului cu Varixinal tablete, trebuie facuta o pauza? - de ce se face mentiunea "Supliment alimentar"? Va multumesc anticipat, Nicoleta Gheorghe
24.01.2006 la 00:00
Dr. Ion Bulacu:

Stimata doamna,

In mod obisnuit, administrarea de Varixinal se efectueaza pe perioade de cate 2-3 luni cu inca 1-2 (chiar 3) luni de pauza, dupa care cura se poate relua.

Termenul de “supliment alimentar” nu inseamna o suplimentare a alimentatiei sau un aport nutritiv suplimentar. Produsele parafarmaceutice, atunci cand sunt avizate si inregistrate la Ministerul Sanatatii, primesc fie statutul de “medicament”, fie cel de “supliment alimentar” (acestea din urma fiind destinate in primul rand prevenirii aparitiei bolilor si secundar ameliorarii simptomatologiei acestora). In consecinta, faptul ca produsele Walmark sunt clasificate ca "suplimente alimentare" nu inseamna ca acestea reprezinta un alt fel de "alimentatie", ci este vorba de incadrarea de catre Ministerul Sanatatii intr-o categorie similara medicamentelor, care contine insa produse absolute naturale, si nu substante de sinteza.

25.01.2006 la 00:00