Veronica, Bucuresti:
Stimate Domn, Numele meu este Veronica, v-am contactat si acum ceva vreme cu o serie de intrebari referitoare la noul Dvs. medicament de slabit Clarinol.(medicament pe care il iau de aproximativ. 7 saptamani) Imi permit sa va mai retin atentia cu o alta intrebare, si anume: daca in timpul tratamentului cu Clarinol ramai insarcinata, ce se intampla? Este periculos pentru fat? Sa fiu sincera am parcurs prospectul medicamentului, am vazut ca scrie clar ca nu este recomandat femeilor insarcinate, dar in cazul in care s-a intamplat, imi puteti spune ce este de facut? Va multumesc anticipat pentru raspunsul dat.
04.07.2006 la 11:55
Dr. Ion Bulacu:

Stimata doamna,

Recomandarea de a nu se administra femeilor gravide si celor care alapteaza nu este generata de o eventual efect nedorit al Clarinol-ului asupra fatului, ci pur si simplu respecta regulile de etichetare pentru produsele farmaceutice valabile in UE.

Acidul linoleic conjugat (CLA) continut in Clarinol se regaseste si in unele alimentate, asadar nu poate dauna organismului. Cu toate acestea, singurul sfat "oficial" pe care vi-l pot oferi este acela de a intrerupe administrarea si de a cere sfatul medicului curant.

Va doresc sa aveti o sarcina usoara si un copil sanatos!

04.07.2006 la 0:00