Dorina, Oradea:
V-as ruga sa-mi spuneti ce medicament imi este indicat in caz de anemie.Multumesc Astept raspuns
17.09.2004 la 00:00
Dr. Ion Bulacu:
Stimata doamna,
Va recomand noul produs EASY IRON in doza de 1 capsula zilnic. Acesta contine fier (sub forma de bi-glicinat feros, cu cea mai buna biodisponibilitate in organism), acid folic, vitamina B12 si vitamina C. Spre deosebire de alte produse pe baza de fier, bi-glicinatul feros contine fier inclus intr-un compus organic, prelucrat in vederea unei asimilari rapide si lipsite de efecte adverse (nu produce constipatie, este usor suportat chiar si de catre organismele sensibile si nu neutralizeaza vitamina E – asa cum se intampla in cazul administrarii de sulfat feros).
Pe langa fier, Easy Iron contine si acid folic si vitamina B12, extrem de importante in prevenirea anemiilor megaloblastice. Desi in practica medicala a anilor ’60 – ’80 se obisnuia ca pacientilor diagnosticati cu anemie sa li se administreze doar fier, in prezent se acorda o atentie tot mai mare prevenirii anemiilor megaloblastice, al caror mecanism de aparitie nu este influentat de concentratia de fier din organism.
Adaosul de vitamina C in formula produsului creste absorbtia fierului si este esential pentru sinteza hemoglobinei.
Administrat la persoanele anemice sau la cele ce prezinta risc de a dezvolta o anemie (varstnici, femei active endocrinologic, vegetarieni, pacienti cu infectii parazitare intestinale etc.), Easy Iron ofera o protectie complexa impotriva aparitiei si agravarii anemiilor de diverse etiologii.
17.09.2004 la 00:00